SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Pojasnilo Urada predsednika Republike Slovenije v zvezi s člankom "Prosti sedež" v Mladini 6. februarja 2015

Ljubljana, 11. 2. 2015 | pojasnila in popravki

Pojasnilo Urada predsednika Republike Slovenije v zvezi s člankom "Prosti sedež", ki je bil objavljen v Mladini 6. februarja 2015, na 11. strani:

V članku z naslovom "Prosti sedež", ki poroča o udeležbi slovenske delegacije na svečanosti v Auschwitzu navajate, da je v falconu za potnike 10 sedežev. Želimo pojasniti, da smo s strani Ministrstva za obrambo ob odobritvi prevoza prejeli uradno sporočilo, da je za polet na voljo 9 sedežev. Posadko letala so sestavljali štirje člani.

Ob tem še enkrat dodajamo, da je želel predsednik republike, ki je na svečanost potoval z redno linijo nekdanjim taboriščnicam spričo njihove visoke starosti in zdravstvenih težav omogočiti udeležbo na svečanosti in to v čim večjem številu. Zato smo zanje in njihovo spremstvo uredili prevoz z vladnim letalom, s katerim so na Poljsko potovali v torek, 27. januarja zjutraj, in se isti dan zvečer tudi vrnili. S posredovanjem slovenskega veleposlaništva na Poljskem je bilo doseženo, da so bili lahko vsi udeleženci, kljub večjemu številu od prvotno določenega, člani uradne delegacije. Večje število članov delegacije zaradi omejitev s strani organizatorjev dogodka in tehničnih možnosti žal ni bilo mogoče.