SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike obiskal Bistrico ob Sotli

Bistrica ob Sotli, 6. 6. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike se je danes udeležil zaključne slovesnosti 3. Ciciolimpijade Vrtca Pikapolonica Osnovne šole Bistrica ob Sotli. Osnovna šola v zadnjih tednih prav poka po šivih ob vseh medaljah, priznanjih in izjemnih dosežkih, ki jih ustvarjajo učenci s svojimi učitelji in vodstvom šole. Z današnjim športnim druženjem pa so vrtčevski otroci skozi igro spoznavali gibanje ob spodbujajočem navijanju staršev.

Predsednik republike obiskal Bistrico ob Sotli
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik republike se je v nagovoru zahvalil za prijazno vabilo na zaključno slovesnost športnega dogodka, skozi katerega otroci spoznavajo vrednote in duh olimpizma ter se pripravljajo na življenje. Besede zahvale pa je namenil vsem, ki v času šolanja učence pripravljajo na izzive prihodnosti. "Vaši uspehi dokazujejo, da šola ne namenja pozornosti le tistemu, kar je nujno potrebno, temveč tudi tistemu, kar mlad, ambiciozen in radoveden človek potrebuje. To si starši za svoje otroke lahko le želimo," je govor zaključil predsednik republike.

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor Franju Debelaku, županu Občine Bistrice ob Sotli, v luči lanskih praznovanj 25. obletnice samostojnosti in letošnjih obeleževanj 25. obletnice mednarodnega priznanja Republike Slovenije podaril slovensko zastavo, simbol naše enotnosti, z mislijo: "Za življenje skupnosti je povezovalna vloga institucij izjemnega pomena. Vi si prizadevate graditi tisto, kar je med nami skupnega, in spoštljivo živite z razlikami, ki so med nami. Trudite se zagotoviti prihodnost prihodnjim generacijam."

 Predsednik republike se je srečal tudi z ekipo devetošolcev, ki so se iz Združenih držav Amerike pravkar vrnili s pokalom, ki so ga osvojili na odprtem prvenstvu FIRST LEGO League Razorback Invitation, na odprtem prvenstvu Univerze v Arkansasu ter tako svojo osnovno šolo uvrstili na svetovni zemljevid učenosti. Osnovna šola pa se je uvrstila tudi v finale natečaja HUDOdobra TELOvadnica.

Predsednik republike z ekipo RoboBOS, ki so osvojili pokal na odprtem prvenstvu FIRST LEGO League Razorback Invitation, na odprtem prvenstvu Univerze v Arkansasu
Foto: Daniel Novakovič/STA