SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje ob 70-letnici vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije

Velenje, 25. 5. 2022 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes zvečer udeležil slavnostnega koncerta ob 70-letnici Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje. Predsednik republike je bil na slovesnosti slavnostni govornik in je Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje ob 70-letnici delovanja vročil Zahvalo predsednika Republike Slovenije za odličnost na področju glasbenega izobraževanja in spodbujanja kulturno-umetniškega delovanja med mladimi. Zahvalo je v imenu glasbene šole sprejel ravnatelj Boris Štih.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil slavnostnega koncerta ob 70-letnici Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje
Foto: Anže Malovrh/STA

Številčno občinstvo sta nagovorila tudi ravnatelj Boris Štih in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Med drugim sta poudarila pomen in vlogo glasbene šole v lokalni skupnosti, saj so jo leta 1985 zgradili zgolj s samoprispevkom prebivalcev Velenja.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil slavnostnega koncerta ob 70-letnici Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje
Foto: Anže Malovrh/STA

V nadaljevanju je besedilo slavnostnega govora predsednika Republike Slovenije. Velja govorjena beseda!

Spoštovani gospod ravnatelj,
gospod župan,
spoštovane učiteljice in učitelji,
drage učenke in učenci,
spoštovani starši.

Srečen sem, da ste me nocoj povabili medse in da bomo skupaj praznovali 70 sijajnih let glasbenega in plesnega poučevanja Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje.

Najprej sprejmite, prosim, moje prisrčne čestitke ob visokem jubileju vaše glasbene šole z najboljšimi željami za uspešno udejanjanje glasbenega poslanstva tudi v prihodnje.

Skozi zgodovino je bila vaša glasbena šola v marsičem prva, tudi zelo posebna in edinstvena, kar je ohranila vse do danes, ko je upravičeno med najbolj prepoznavnimi in tudi največjimi glasbeno-izobraževalnimi ustanovami v Sloveniji.

Glasbe, ki prihaja iz vaših učilnic, ne sliši zgolj Šaleška dolina, marveč vsa Slovenija, pa tudi Evropa. V lepem spominu mi je ostal videoposnetek vaše izvedbe Ode radosti, ki ste jo bili lani tako lepo zaigrali in zapeli ob pričetku predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije.

V njem sem začutil vašo strast in ljubezen do glasbe, zato sem se vašega vabila zelo razveselil.

Glasbi in plesu na svoj mladostniški način vdihnete življenje. To nas vedno znova očara in navduši.

Zato vam ob prazniku vaše glasbene šole želim, da s tem nadaljujete in da v glasbi in plesu predvsem uživate, ju začutite in se jima prepustite, da vas vodita v lepši svet.

Vsem, ki si boste glasbo in ples izbrali za svojo poklicno pot, pa poleg vsega naštetega želim, da ste pri odločitvi vztrajni, da zaupate svoji umetniški viziji in ostanete zvesti sebi. Verjamem, da boste skupaj s svojim talentom in kančkom inovativnosti lahko posegli po zvezdah in izpolnili svoje sanje.

Vsi, ki vas spremljamo, se veselimo vaših uspehov in smo vam hvaležni, da jih delite z nami.

Pomembno vlogo pri tem imajo vaši starši in vsi, ki vas na tej poti podpirajo, predvsem učiteljice in učitelji, mentorji, ki skupaj z vami odkrivajo vaše talente in vas oblikujejo v ustvarjalne, samozavestne mlade glasbenice in glasbenike, plesalke in plesalce.

Spoštovani gospod ravnatelj, spoštovani zaposleni,

ob tej priložnosti vam v imenu države in v mojem osebnem imenu, kolikor mi položaj predsednika republike omogoča, pa tudi v imenu vseh naših ljudi, izrekam besede iskrene hvaležnosti za pomembno poslanstvo, ki ga opravljate.

Vašo predanost, strast in vztrajnost skupaj z inovativnimi pristopi k poučevanju glasbe in plesa najlepše odslikujejo vaše učenke in učenci. Vsak dan z veseljem pridejo k vam, da bi se česa novega naučili in odkrivali svoje potenciale. In ljudje z veseljem prihajamo na vaše prireditve.

Naj jim bosta glasba in ples prostočasna dejavnost ali poklicna prihodnost, mladi v vas vidijo učitelje, mentorje, vzornike, navdih – gotovo pa tudi oporo. To je zelo pomembno in dragoceno.

Spoštovani gospod ravnatelj,

vljudno vas vabim, da se mi pridružite na odru.

Zahvalo predsednika Republike Slovenije vročam Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje ob 70-letnici delovanja za odličnost na področju glasbenega izobraževanja in spodbujanja kulturno-umetniškega delovanja med mladimi.

Iskrene čestitke.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil slavnostnega koncerta ob 70-letnici Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje
Foto: Anže Malovrh/STA