SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Novoletna poslanica predsednika republike

Ljubljana, 31. 12. 2012 | govori, izjave

Predsednik republike Borut Pahor je v novoletni poslanici izrazil prepričanje, da je v nas kljub težavam še vedno toliko upanja in vere v boljšo prihodnost, da bo to premagalo malodušje in strah. Brez tega poguma in kljubovalnosti se s problemi ne moremo soočiti in jih rešiti. Naredimo vsake toliko nekaj, kar koristi in polepša dan tudi drugim. V solidarnosti in pripadnosti se začne in konča zgodba o neki skupnosti, tudi naši. Kriza je premagljiva, če okrepimo duh povezanosti in odgovornosti eden za drugega, je še poudaril predsednik Pahor.

Vabljeni k ogledu celotne novoletne poslanice predsednika države Boruta Pahorja.Dober večer.

Rad bi vam povedal nekaj lepega in spodbudnega. Spet hočemo, da nas prevzame tisti čudoviti občutek notranjega zadoščenja, da skupaj dosegamo nekaj tako dobrega, da bo ostalo kot dediščina in navdih tudi našim zanamcem.

Je sploh kateri občutek bolj plemenit od tega, da naredimo zase in za druge nekaj, kar nas dela še bolj človeške in še bolj dostojanstvene? V nas je kljub težavam še vedno toliko upanja in vere v boljšo prihodnost, da bo to premagalo malodušje in strah. To samo po sebi ne rešuje krize, toda brez tega poguma in kljubovalnosti se s problemi sploh ne moremo uspešno soočiti in jih rešiti. Ampak jih bomo rešili!

Naredimo vsaj vsake toliko nekaj, kar koristi in polepša dan tudi drugim. Ti drobni občutki zadoščenja, da premagujemo sebičnost in delamo za skupno, nas delajo srčne in celo srečne ljudi. V solidarnosti in pripadnosti se začne in konča zgodba o neki skupnosti – tudi naši, in v naši sposobnosti, da skupaj rešujemo velikanske probleme te krize. Zaupajmo vsak vase in eden v drugega, spoštujmo se, spodbujajmo se. Kriza je premagljiva, če okrepimo duh povezanosti in odgovornosti eden za drugega. Bodimo odločni a strpni. Uspeli bomo.

V novem letu želim vam in vsem, ki jih imate radi, vse dobro.