SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na otvoritvi prenovljenega Atletskega stadiona Poljane

Maribor, 17. 5. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil otvoritve prenovljenega Atletskega stadiona Poljane, s katerim se v času šolanja spoznajo vsi mariborski šolarji, tistim, ki se z atletiko ukvarjajo profesionalno ali amatersko, pa je že zdavnaj postal drugi dom. 

Predsednik republike je ob ogledu prenovljenega stadiona dejal, da je današnji dan lep in prazničen za profesionalni in rekreativni šport. Čestital je vsem, ki so sodelovali pri projektu prenove stadiona: "Z vami se veselim vseh možnosti in priložnosti. Športniki bodo lahko na tem stadionu pilili svoj talent. Prav vsi pa se lahko tukaj prepustimo duhu rekreativne atletike. Slovenija je ena izmed redkih razvitih držav, kjer lahko mnoge atletske stadione brezplačno uporabljamo tudi rekreativci."

Ob tej priložnosti sta Atletsko društvo Štajerska in Atletski klub Poljane Maribor prejela posebno zahvalo za spodbudo in prizadevanja za razvoj športnih talentov na področju atletike.  Gospa Helena Javornik, gospa Sabina Veit in gospa Sonja Roman pa so prejele pečat mesta Maribor za vrhunske dosežke v atletiki in hkrati za promocijo mesta Maribor, kot športnega mesta. 

Predsednik republike na otvoritvi prenovljenega Atletskega stadiona Poljane
Foto: Anže Malovrh / STA