SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na jubilejni, dvajseti podelitvi priznanj Gospodarstvenik Primorske

Nova Gorica, 13. 3. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Novi Gorici udeležil jubilejne, dvajsete podelitve priznanj Gospodarstvenik Primorske, ki jo pripravljajo osrednje primorske medijske hiše Primorske novice, Radio Koper in TV Koper-Capodistria. 

Predsednik republike je na prireditvi podelil nagrado za življenjsko delo, ki jo je za leto 2016 prejel gospod Jože Ceglar iz podjetja Termoplasti Plama iz Hrušice. V nagovoru je predsednik Pahor dejal, da je po njegovem najverjetnejši scenarij naše prihodnosti Evropa več hitrosti. V primeru, da pride do take delitve, je pomembno, da bomo znali povleči prave poteze - navznoter krepiti gospodarstvo, skrbeti za gospodarsko rast, urejati socialne razmere, in krepiti pravno državo, navzven pa skrbeti za urejene odnose s sosednjimi državami in z drugimi članicami Evropske unije. Tedaj bo bolj kot danes odločilno, da bomo pri svojem delu samozavestni, pri svojih odločitvah in strateških potezah pa odločni in drzni. 

Nagrado za najboljši start up 2016 je prejel gospod Matija Klinkon iz podjetja Led Luks, priznanje za posebne dosežke je prejela ekipa podjetja Kaskader, priznanje za Gospodarstvenika Primorske pa sta prejela gospod Ivo Boscarol iz podjetja Pipistrel in gospod Erik Zobec iz podjetja Seven Refractories. 

Predsednik republike Borut Pahor na jubilejni, dvajseti podelitvi priznanj Gospodarstvenik Primorske
Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednik Pahor z nagrajenci priznanj Gospodarstvenik Primorske za leto 2016
Foto: Stanko Gruden/STA