SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor v Litiji: "Moč sodelovanja se pokaže takrat, ko v dobro skupnosti premostimo različna mišljenja"

Litija, 4. 7. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil slovesnosti ob odprtju medgeneracijskega središča "Šmelc", kjer je zbrane tudi nagovoril. Medgeneracijsko središče za občino Litija predstavlja pomembno pridobitev. V objektu bodo poleg domske oskrbe in oskrbovanih stanovanj tudi Vrtec Litija, Glasbena šola Litija - Šmartno ter Varstveno delovni center.

Predsednik republike se je v nagovoru uvodoma zahvalil vsem, ki so kljub gospodarsko neugodnim časom premogli dovolj vztrajnosti in projekt pripeljali do otvoritve.

"Potrebno je bilo veliko sodelovanja in poguma lokalne skupnosti, da smo lahko danes del tega veselega dogodka. Medgeneracijsko središče v Litiji je primer dobre prakse, kakršnega v Sloveniji, v takšni razsežnosti, še nismo videli. Dokazali ste, da je mogoče doseči, kar se je morda sprva kazalo kot nemogoče. To je moč sodelovanja", je dejal predsednik Pahor in čestital vsem občanom in občankam za pomembno pridobitev. Vsem, ki bodo v prostorih medgeneracijskega središča dobili dom, spoznali nove prijatelje in mojstrili glasbene veščine pa je zaželel veliko lepih trenutkov.

Predsednik republike Borut Pahor na otvoritvi Medgeneracijskega središča "Šmelc" v Litiji
Foto: Nebojša Tejić / STA

V izjavi za medije je predsednik republike izrazil navdušenje nad novo pridobitvijo ter poudaril, da Medgeneracijsko središče "Šmelc" predstavlja investicijo, ki kar kliče po tem, da jo posnemajo tudi drugi župani.

Na ogledu središča so predsednika republike spremljali upokojenski pevski zbor, mešani pevski zbor ter mladi talenti Glasbene šole Litija-Šmartno, ki jih je predsednik Pahor ob tej priložnosti povabil na ogled Predsedniške palače.