SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Slovesnost ob podelitvi najvišjih priznanj Zbornice zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveze strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije letos prvič v Predsedniški palači

Ljubljana, 5. 5. 2021 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v sodelovanju z Zbornico zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zvezo strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije v sredo, 5. maja 2021, ob 13. uri priredil slovesnost ob podelitvi priznanja Angele Boškin za življenjsko delo in zlatih znakov Zbornice – Zveze.

Slovesnost ob podelitvi najvišjih priznanj Zbornice – Zveze bo tokrat prvič potekala v Predsedniški palači v luči mednarodnega dneva babic, ki ga obeležujemo 5. maja, in mednarodnega dneva medicinskih sester, ki ga obeležujemo 12. maja.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je častni pokrovitelj dogodkov ob mednarodnem letu medicinskih sester in babic, ki ga je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila za leti 2020 in 2021.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam 22. junija 2020 vročil repliko priznanja jabolko navdiha junakom človečnosti in upanja kot znak hvaležnosti za njihovo požrtvovalno in nesebično delo v času epidemije novega koronavirusa. Ob 90-letnici organizirane zdravstvene nege in babištva na Slovenskem je Zbornico – Zvezo odlikoval z redom za zasluge. Slovesna vročitev odlikovanja je bila 31. avgusta 2017.


LOKACIJA : Velika dvorana, Predsedniška palača


FOTOTERMIN


Medije, ki bodo spremljali dogodek, obveščamo, da je vhod in zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vstop pri garažah) ob 12.45, od koder vas bomo pospremili do Velike dvorane. Hkrati prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje)!