SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor na otvoritvi fotografske razstave LOOKATME (Poglej me)

Ljubljana, 28. 1. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil odprtja fotografske razstave otrok s posebnimi potrebami z naslovom LOOKATME (Poglej me) v Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani.
Predsednik republike Borut Pahor na otvoritvi fotografske razstave LOOKATME (Poglej me)
Foto: Milan Štupar/NUK

Predsednik Pahor je ob tem izrazil upanje, da bo razstava v gledalcih vzbudila veliko premislekov in se osebno zahvalil avtorjem razstave, ki so zaslužni za to, da premikajo meje sprejemljivega in prikažejo tako sončne kot senčne plati življenja otrok s posebnimi potrebami in njihovih najbližjih.

Kot je dejal, so nasmehi na obrazih otrok s posebnimi potrebami dostikrat vedrejši, kot obrazi drugih v okolici. "Družba večkrat raje pogleda stran, zato je ta razstava dodana vrednost poskusom, ki jih morda ne zmorejo vsi," je dejal predsednik.
Predsednik republike Borut Pahor na otvoritvi fotografske razstave LOOKATME (Poglej me)
Foto: Stanko Gruden/STA

Predsednik je na koncu pozval vse, da prenesejo sporočilo, da živimo z različnostjo in da vidimo v različnosti priložnosti, predvsem pa takrat, ko gre za našo obvezo, da pomagamo. "Če si pomagamo imamo priložnost, da naredimo boljšo družbo. Nikogar ne smemo pustiti na cedilu. Družba mora poskrbeti za vse, saj si vsi otroci zaslužijo lepšo in boljšo prihodnost, predvsem tisti, ki so prepuščeni institucijam družbe. Samo če bomo odprta, solidarna družba, če ne bomo odklanjali drugačnosti, nas bo to povezovalo v skupnosti in bomo čutili plemenitost v njej," je še dejal predsednik Borut Pahor.