SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: »Mlada generacija ima karakterne lastnosti, ki so pomembne za izhod iz krize«

Gorišnica, 9. 4. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil kulturne prireditve ob Dnevu Osnovne šole Gorišnica v Gorišnici, kjer je bil tudi slavnostni govornik. Predsednik republike se je uvodoma zahvalil za povabilo ter poudaril, da se z veseljem odzove vabilom mladih ljudi in dodal, da mladi pozitivno zrejo v prihodnost, kar v teh težkih časih naši skupnosti primanjkuje. »Vedno, ko nam je težko, imamo dve možnosti. Prvo, da se vdamo v usodo misleč, da je močnejša od nas, ali pa, da se borimo in skupaj oblikujemo našo usodo. Mladi to borbenost imajo«, meni predsednik, saj imajo po njegovem prav oni karakterne lastnosti, ki so pomembne za izhod iz krize.

Predsednik republike na obisku v Osnovni šoli Gorišnica
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik Pahor se je v nadaljevanju zahvalil celotnemu učiteljskemu zboru, ki s predanim delom ustvarja spodbudno okolje, v katerem lahko vsak učenec razvija svoje sposobnosti, ustvarjalnost in krepi pozitivno samopodobo. »Šolsko okolje za otroke ni samo prostor, v katerem pridobivajo informacije in znanje. Je tudi prostor, kjer razvijajo vsak nekaj svojega, nekaj posebnega, kar jim daje zagon, da bodo inovativni, drzni in odlični«, je dejal predsednik ter šoli čestital za številne dosežene uspehe in priznanja. Osnovna šola Gorišnica se namreč ponaša z nazivom Kulturna šola leta srednje velikih šol v Sloveniji.

Predsednik republike na obisku v Osnovni šoli Gorišnica
Foto: Nebojša Tejić / STA

Ob obisku osnovne šole je predsednik republike obiskal tudi vrtec in kreativne delavnice, ki so potekale na šoli. Na novinarski delavnici je z mladimi delil svoje osnovnošolske vtise, predstavniki otroškega parlamenta šole pa so mu postavili marsikatero zanimivo vprašanje. Na vprašanje kaj lahko kot predsednik republike stori, da bo Slovenija uspešna država, je predsednik dejal, da meni, da lahko največ za uspešno državo naredi s prizadevanji, da ostanemo povezani kot skupnost, ne glede na razlike med nami. Prepričan je tudi, da mladi niso odvisni samo od nasvetov starejših, saj so »borbena in kreativna generacija, ki si bo zaradi zmagovalne miselnosti upala poseči po zvezdah«, je pogovor z mladimi zaključil predsednik.

Predsednik republike na obisku v Osnovni šoli Gorišnica
Foto: Nebojša Tejić / STA