SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor ob svetovnem dnevu civilne zaščite: "Civilna zaščita ima ugledno tradicijo in slavno prihodnost zaradi znanja, profesionalnosti in predanosti za skupno dobro"

Ljubljana, 1. 3. 2021 | sporočila za javnost, izjave

Ob svetovnem dnevu civilne zaščite je bil predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor častni gost na podelitvi priznanj in nagrad na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami za leto 2020. Priznanja je prejelo osem posameznikov, najvišje priznanje - Kipec civilne zaščite pa je dobil poveljnik Civilne zaščite za obalno regijo mag. Zvezdan Božič.

Po slovesnosti je predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil obiskal Državni logistični center Roje, kjer se je seznanil z delom Službe za logistiko. Predsednik se je spoznal tudi s projektom RescEU, v okviru katerega je Slovenija ena od držav članic Evropske unije, ki hranijo skupne rezervne zaloge medicinske opreme, ki je v primeru izrednih zdravstvenih razmer razdeljena po Evropi. Ob tej priložnosti si je predsednik Pahor ogledal opremo novoustanovljene enote za mednarodno posredovanje v primeru poplav, ki deluje v okviru odzivnih sil civilne zaščite EU.

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor je po obisku Državnega logističnega centra podal izjavo za javnost ob letošnjem svetovnem dnevu civilne zaščite. Zahvalil se je vsem pripadnicam in pripadnikom civilne zaščite za njihovo profesionalnost in srčnost. Spomnil je na obiske regijskih štabov civilne zaščite po Sloveniji, ki jih opravlja v tem času, in povedal, da se je na ta način podrobno seznanil z delom tistih, ki v času epidemije skrbijo za naše zdravje. »Vedno znova me spreletijo občutki ponosa in neizmernega zaupanja v njihovo delo,« je dejal predsednik Pahor in dodal, da je  v Sloveniji civilna zaščita institucija, ki ima ugledno tradicijo in slavno prihodnost zaradi znanja, profesionalnosti in predanosti za skupno dobro.


Ob svetovnem dnevu civilne zaščite se je predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor udeležil podelitve priznanj in nagrad in obiskal Državni logistični center Roje
Foto: Nebojša Tejić/STA


Ob svetovnem dnevu civilne zaščite se je predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor udeležil podelitve priznanj in nagrad in obiskal Državni logistični center Roje
Foto: Nebojša Tejić/STA