SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike se je udeležil 23. zasedanja otroškega parlamenta in se sestal s predsednikom državnega zbora

Ljubljana, 8. 4. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor se je danes v Državnem zboru Republike Slovenije udeležil zasedanja 23. nacionalnega otroškega parlamenta v organizaciji Zveze prijateljev mladine Slovenije na temo odraščanja, ki so se ga udeležili predstavniki otrok iz vse Slovenije.

Predsednik republike Borut Pahor na zasedanju 23. nacionalnega otroškega parlamenta
Foto: Daniel Novakovič / STA


Predsednik republike je mlade člane otroškega parlamenta tudi nagovoril in jih opozoril na njihovo pomembno vlogo pri nastajanju pravičnejše družbe, ki bo tudi Sloveniji prinesla boljše čase.

Pred zasedanjem otroškega parlamenta se je predsednik republike sestal tudi s predsednikom državnega zbora Jankom Vebrom.

Na pogovoru, ki je bil namenjen predvsem bližnji obravnavi Predloga ustavnega zakona o spremembi 148. člena Ustave Republike Slovenije na plenarni seji Državnega zbora, sta predsednika izpostavila pomen glasovanja o fiskalnem pravilu oziroma o posledicah, ki bi lahko nastale v primeru njegovega sprejema ali zavrnitve.

Predsednika sta se strinjala, da je zaradi pomembnosti odločitve nujno, da predsednik Državnega zbora opravi o tem pogovor z vodji poslanskih skupin, na podlagi slednjega pa bi tudi ocenili potrebo po morebitnih dodatnih posvetovanjih pred obravnavo predloga ustavnega zakona, ki je uvrščen na sklic 32. izredne seje Državnega zbora, ki se prične v četrtek, 11. 4. 2013.