SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike ob mednarodnem dnevu otrok z rakom obiskal stojnico društva Junaki 3. nadstropja

Ljubljana, 15. 2. 2021 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, ob mednarodnem dnevu otrok z rakom, na Tromostovju obiskal stojnico društva Junaki 3. nadstropja.

Junaki 3. nadstropja so predsedniku Pahorju predali Zlato pentljico, simbol raka pri otrocih, ki predstavlja boj otrok in njihovih družin s to boleznijo. Predsednik Pahor je otrokom dejal, da so resnični junaki, saj se v najbolj ranljivem obdobju življenja soočajo z izjemno težkimi preizkušnjami. Hkrati pa je njim in njihovim staršem zaželel, da naj se še naprej tako hrabro borijo in naj nikoli ne izgubijo upanja. Otrokom in mladostnikom je obljubil, da jih bo, ko bodo razmere to ponovno omogočale, obiskal na Hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani.

Kampanja ozaveščanja o raku v otroštvu in mladosti (International Childhood Cancer Day – ICCD) poteka od leta 2002, z njo je bil 15. februar razglašen za mednarodni dan otrok z rakom. Ta dan je namenjen ozaveščanju in razumevanja težav, s katerimi se srečujejo družine otrok in mladostnikov v času zdravljenja ter po njem.

Predsednik republike redno sodeluje z društvom Junaki 3. nadstropja, nazadnje je 5. septembra 2020 v Vili Podrožnik priredil sprejem za otroke in mladostnike, ki se zdravijo na Hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani.

Predsednik republike Slovenije stojnico društva Junaki 3. nadstropja.
Foto: Nebojša Tejić/STA