SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na zadnji šolski dan obiskal OŠ Hudinja: »Vam pripada prihodnost«

Celje, 24. 6. 2021 | sporočila za javnost

Na povabilo osmošolca Jeana Luca je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor obiskal Osnovno šolo Hudinja v Celju in se udeležil prireditve ob zadnjem šolskem dnevu.

Predsednik Pahor je v nagovoru osmošolcem zaupal, da mu srečanja z mladimi veliko pomenijo in pomagajo bolje razumeti svet, saj ga oni razumejo in doživljajo drugače - in njim pripada prihodnost. Dodal je, da je prav druženje z ljudmi med epidemijo zelo pogrešal. »Ni nujno, da vsi podpirate moja stališča, a jaz se bom vedno trudil biti predsednik vseh, tudi vaš. S svojim ravnanjem želim pokazati, kaj je pomembno za skupnost, in srečanja, kot je današnje, mi pomagajo ugotoviti, kaj jo povezuje,« je predsednik republike odgovoril Nikoli na njegovo vprašanje katere predsedniške naloge so mu najbolj pri srcu. Dodal je, da je odkrit in iskren odnos z ljudmi zanj najbolj pomembna neformalna obveznost.

V nadaljevanju pogovora z radovednimi učenci je predsednik Pahor dejal, da je 30 let po osamosvojitvi najbolj ponosen, da je Slovenija mirna in varna država, kar je bistvenega pomena tudi za njen nadaljnji razvoj.

Osmošolce je zanimalo, kako predsednik ocenjuje vpliv epidemije na mlado generacijo. »Na mlade bo imela epidemija večji vpliv kot smo mi pričakovali in vi to doživljali,« je dejal predsednik republike in napovedal pogovor s strokovnjaki o duševnih stiskah otrok in mladih ob epidemiji covid-19, ki ga bo priredil v ponedeljek v Predsedniški palači. Ob tem se jim je zahvalil za njihov optimizem, zaradi katerega so za marsikatero družino predstavljali steber upanja, čeprav se tega morda niso zavedali.

Ob zaključku pogovora je predsednik Pahor na vprašanje, kaj je zanj največji izziv v svetovnem merilu, odgovoril: »Mir.« Dejal je, da sicer nimamo dokaza, da so vojne izogibne, a vidimo, da je možno obdobje miru podaljševati - zdaj imamo v Evropi že osemdeset let miru in si želimo, da bi tako ostalo. Ključno vprašanje zato je, kako ohraniti svetovni mir, sa je ta po njegovem mnenju najpomembnejši za prihodnost. »Mir ni vse, brez miru pa je vse nič,« je zaključil pogovor predsednik Pahor.

Predsednik republike na zadnji šolski dan obiskal OŠ Hudinja: »Vam pripada prihodnost«
Foto: Daniel Novakovič/STA