SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: „Izkoristimo znanje za ustvarjanje novih priložnosti.“

Novo mesto, 6. 4. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes, na delovni dan osnovnih in srednjih šol, obiskal Novo mesto. Najprej je obiskal prireditev “Naj se ne zgodi”, nato podjetniški krožek gimnazije Novo mesto, dan pa zaključil ob pogovoru z dijaki četrtega letnika.
Predsednik republike Borut Pahor je na delovni dan osnovnih in srednjih šol obiskal Novo mesto
Foto: UPRS

Preventivna prometno–varstvena prireditev “Naj se ne zgodi” je namenjena vsem udeležencem v prometu. Predsednik republike je uvodoma pozdravil novomeške petošolce, ki so ustvarjali likovna dela na temo prometne varnosti in z njimi poklepetal ter si njihova dela, oziroma razstavo tudi ogledal. Predsednik republike se je nato udeležil okrogle mize, kjer je v uvodnem nagovoru pozdravil akcije ozaveščanja varnosti v prometu, ki zagotovo pripomorejo k temu, da je število prometnih nezgod manjše. Mlade, ki so sodelovali na okrogli mizi je pozval, da naj bodo odgovorni in strpni udeleženci v cestnem prometu.
Predsednik republike Borut Pahor je na delovni dan osnovnih in srednjih šol obiskal Novo mesto
Foto: UPRS

Predsednik republike je v nadaljevanju obiskal podjetniški krožek gimnazije Novo mesto, kjer se je srečal z mladimi podjetnimi srednješolci, ki so za svoje podjetniške projekte prejeli nagrade v Sloveniji in tujini. Z njimi je predsednik izvedel kreativni izziv in mladim ustvarjalcem povedal, da „podjetnost pomeni poiskati svojo pot in priložnost, da izrazijo svojo kreativnost in so uspešni na svojem področju".

Na koncu šolskega dne se je predsednik republike na pogovoru sestal z dijaki novomeške gimnazije. Predsednik je z dijaki delil nekaj svojih zgodb iz mladosti, dijaki pa so mu postavili tudi več vprašanj. Med najbolj zanimivimi so zagotovo izstopala vprašanja o njegovem služenju v vojski, njegovem vstopu v politiko in prihodnosti Slovenije, predsednik pa jim je predstavil tudi projekt Slovenija 2030. Predsednik je mladim ob koncu svetoval: „Prepustite se srcu, saj vam bo uspelo le, če boste imeli radi svoje delo, bodite ambiciozni in srčni.“
Predsednik republike Borut Pahor je na delovni dan osnovnih in srednjih šol obiskal Novo mesto
Foto: UPRS