SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor z mladimi v Kopru: »Moja naloga je, da skupaj z vami o vaši prihodnosti razmišljam pogumneje"

Koper, 4. 3. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes v Kopru udeležil pogovora s študenti Fakultete za management Univerze na Primorskem. Predsednik Pahor se je z njimi pogovarjal o trenutnem položaju mladih, o možnostih in priložnostih, ki jih mladi imajo, o problematiki zaposlovanja in iskanja novih poti izven meja naše države in drugih aktualnih temah.

Predsednik republike Borut Pahor se je danes v Kopru udeležil pogovora s študenti Fakultete za management Univerze na Primorskem.
Foto: Daniel Novakovič/STA

V nagovoru je predsednik Pahor poudaril, da naj bo "naša skupna ambicija ustvarjati Slovenijo kot deželo, kjer lahko vsak živi človeka dostojno življenje in ima pogoje, da lahko razvija svoje talente." Ponovil je svoje prepričanje, naj se mladi odločajo o izbiri študija ne glede na potrebe trga dela, ampak tako, da sledijo svoji želji, nadarjenosti in zanimanju ter izberejo študij, ki jih bo naučil kreativnega razmišljanja in jih bo hkrati oblikoval kot osebnosti. Prav to, meni predsednik, je ključno, saj bodo le tako sposobni reševati probleme, s katerimi se soočajo sami ter probleme skupnosti, v kateri živijo.

Predsednik Pahor je dodal, da naj mladi, če imajo željo in priložnost za študij v tujini, to izkoristijo. "Želim si, da bi odšli v tujino po nova znanja in znanstva, to bogati tako vas, kot nas, a tudi, da bi naša država ponudila možnost, da bi se vrnili nazaj in si tukaj ustvarili družino ter uspešno življenje," je zaključil predsednik.

Na povabilo dveh mladih podjetnikov se je predsednik republike danes udeležil tudi zaključka dobrodelne akcije radia Capris za otroke Centra za korekcijo sluha in govora Portorož. Mlada gostinca Nace Šumrada Slosar in Klemen Pucer sta kot organizatorja te dobrodelne akcije v mesecu februarju del zaslužka od prodanih kavic namenila otrokom iz navedenega centra. V pogovoru sta predsedniku Pahorju predstavila razloge za njuno odločitev za podjetništvo po zaključenem študiju, za ovire, ki jih premagujeta na tej samostojni poti, in na načrte, ki jih imata. Na vprašanje predsednika Pahorja, kakšen je njun cilj, sta oba odgovorila: "Najin cilj je uspešno podjetje, kjer bodo zaposleni zadovoljni ljudje."