SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na podelitvi nagrade Zlati kamen: "Ni lepše ilustracije za sodelovanje kot je trud za sodelovanje med dvema Goricama - enim mestom"

Ljubljana, 12. 2. 2021 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil podelitve nagrade Zlati kamen.

Predsednik republike je imel ob tej priložnosti tudi slavnostni govor. V govoru je povedal, da sta z vstopom Slovenije v Evropsko unijo, Nova Gorica v Sloveniji in Gorica v Italiji dobili nepredstavljivo in neponovljivo priložnost, da brez odlašanja, razumno, modro in postopno povežeta dve mesti, dve Gorici, v eno mesto. Ob tej priložnosti je predsednik republike spomnil na čestitko, ki sta jo skupaj z italijanskim predsednikom Mattarello izrekla ob razglasitvi Nove Gorice za Evropsko prestolnico kulture 2025. V njej sta poudarila, da gre pri tem za čudovito ilustracijo skupne prihodnosti v Evropski uniji.

Jubilejna, deseta podelitev nagrade za najbolj prodorno občino je potekala virtualno. Nagrada Zlati kamen se razvojno najbolj prodornim občinam podeljuje od leta 2012. Rdeča nit letošnjega izbora je bilo soustvarjanje in zmožnost občin za sodelovanje. V finale letošnjega izbora se je uvrstilo osem občin, in sicer Nova Gorica, Tržič, Grosuplje, Logatec, Luče, Ravne na Koroškem, Benedikt in Sveta Ana. Nagarado Zlati kamen je prejela Mestna občina Nova Gorica.

V sklopu dogodka je podeljena tudi nagrada Občina zdravja, ki jo je NIJZ letos razglasil drugič. Nagrado Občina zdravja je prejela Občina Žiri.

Predsednik republike na podelitvi nagrade Zlati kamen
Foto: Daniel Novakovič/STA