SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike sprejel finalistke in finalista projekta "Učitelj sem! Učiteljica sem!"

Ljubljana, 18. 2. 2021 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel finalistke in finalista projekta "Učitelj sem! Učiteljica sem!".

Predsednik republike se je po sprejemu v izjavi za javnost zahvalil vsem učiteljicam in učiteljem za njihovo nenadomestljivo vlogo. Prosil jih je, naj tudi vnaprej pomagajo učencem izražati radovednost in oblikovati zanimanje za svet in ljudi - tako jim pomagajo, da se razvijajo v samostojne, samozavestne ljudi. 

Projekt "Učitelj sem! Učiteljica sem!" poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Namen projekta je dati glas učiteljem, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo, ki z izjemno predanostjo iščejo v učencih njihove najboljše lastnosti, jih spodbujajo k najsijajnejšim dosežkom ter so lahko vzorniki prihodnjim generacijam učiteljev. Zmagovalec projekta, ki bo znan v začetku marca, bo konec leta Slovenijo zastopal na svetovnem izboru za najboljšega učitelja Global Teacher Prize v Dubaju. Letošnji finalistke in finalista projekta so:

- Nina Jelen, OŠ Ivana Škvarče, Zagorje ob Savi,
- Mladen Kopasić, OŠ Polje, Ljubljana,
- Mateja Peršolja, OŠ Preserje pri Radomljah, Radomlje,
- Jože Senekovič, OŠ Bojana Ilicha, Maribor in
- Tanja Jankovič, OŠ Danile Kumar, Ljubljana.

Sprejemu so prisostvovale predstavnice Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji (AmCham Slovenija), saj projekt "Učitelj sem! Učiteljica sem!", katerega namen je širiti dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah, poteka pod njihovih okriljem.

Predsednik republike sprejel finalistke in finalista projekta "Učitelj sem! Učiteljica sem!"
Foto: Tamino Petelinšek/STA