SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike ob sprejemu otrok iz Srebrenice: »Če bomo izgubili dimenzijo humanosti, ne bomo mogli graditi boljšega sveta«

Ljubljana, 19. 6. 2015 | sporočila za javnost, izjave

Predsednik republike je danes sprejel otroke iz ruralnega področja Srebrenice in Bratunca iz Bosne in Hercegovine. Otroci se udeležujejo humanitarno-razvojnega projekta "Podari nasmeh", ki ga vodi Zavod Krog. Glavni namen projekta je rehabilitacija socialno ogroženih osnovnošolskih otrok ter še druge humanitarne aktivnosti za otroke iz Slovenije in Jugovzhodne Evrope.

Predsednik republike je danes sprejel otroke iz ruralnega področja Srebrenice in Bratunca iz Bosne in Hercegovine. Otroci se udeležujejo humanitarno-razvojnega projekta "Podari nasmeh", ki ga vodi Zavod Krog.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Otroci, ki so v preteklem tednu letovali na slovenski obali, so si najprej pod strokovnim vodstvom uslužbenke Protokola Republike Slovenije ogledali poslopje Predsedniške palače. V živahnem pogovoru so predsedniku Pahorju zaupali, da se jim je v spomin najbolj vtisnila vožnja z ladjo, druženje z vrstniki Osnovne šole Antona Ukmarja iz Kopra, pohvalili pa so tudi delo prostovoljcev Zavoda Krog. Otroci so predsedniku zapeli, se zahvalili za sprejem in poudarili, da je Slovenija čudovita dežela, kamor bi se še z veseljem vrnili.

V izjavi za medije je predsednik Pahor dejal, da je otroke sprejel z veseljem, saj jim to veliko pomeni. »Tako kot mi vsi, tudi oni potrebujejo človečnost. Če bomo izgubili dimenzijo humanosti, ne bomo mogli graditi boljšega sveta,« je dejal predsednik republike in poudaril, da bo to tudi ključno sporočilo njegovega slavnostnega govora na komemoraciji ob 20. obletnici genocida v Srebrenici.

Ob odhodu je predsednik Pahor otrokom dejal, da se morajo imeti radi, se podpirati in spodbujati ter se zavedati, da imajo pravico do srečnega otroštva. Muzafiru Muharemoviću, mlademu navdušenemu navijaču nogometne ekipe Bayern pa je obljubil, da se v Srebrenici spet snideta in da mu predsednik Pahor tja osebno prinese dres Muzafirove najljubše nogometne ekipe.

Predsednik republike je danes sprejel otroke iz ruralnega področja Srebrenice in Bratunca iz Bosne in Hercegovine. Otroci se udeležujejo humanitarno-razvojnega projekta "Podari nasmeh", ki ga vodi Zavod Krog.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v soboto, 11. julija 2015 udeležil komemoracije ob 20. obletnici genocida v Spominskem centru - Potočari zraven Srebrenice, kjer bo na osrednji komemoraciji slavnostni govornik.