SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor Zvezi gluhih in naglušnih Slovenije vročil Zahvalo za pomembno vlogo pri vpisu znakovnega jezika in jezika gluhoslepih v Ustavo Republike Slovenije

Ljubljana, 28. 5. 2021 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slavnostnega dogodka Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije ob 90-letnici organiziranega delovanja zveze. Slovesnost je potekala pod geslom »Od prepovedi do vpisa znakovnega jezika in jezika gluhoslepih v Ustavo RS«.

Predsednik republike je na slovesnosti poudaril, da 90 let delovanja Zveze gluhih in naglušnih Slovenije sovpada z zelo pomembnim in prelomnim dogodkom, vpisom slovenskega znakovnega jezika v ustavo. Po besedah predsednika Pahorja gre za dejanje, ki na predvečer 30. obletnice ustanovitve države in sprejetja slovenske ustave pomeni dobro sporočilo za celotno skupnost. »Ustavo, temeljno družbeno pogodbo, smo sposobni s preseganjem običajnih političnih razlik in ob sodelovanju vseh spreminjati na bolje - za bolj vključujočo družbo,« je dejal.

Predsednik republike je ob tej priložnosti Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije vročil posebno priznanje, Zahvalo predsednika Republike Slovenije za pomembno vlogo pri vpisu znakovnega jezika in jezika gluhoslepih v Ustavo Republike Slovenije ter njeno vsestransko pomoč ljudem z okvaro sluha pri vključevanju v družbo. Zahvalo je v imenu zveze prevzel njen predsednik gospod Mladen Veršič.

Predsednik Pahor Zvezi gluhih in naglušnih Slovenije vročil Zahvalo za pomembno vlogo pri vpisu znakovnega jezika in jezika gluhoslepih v Ustavo Republike Slovenije
Foto: Bor Slana/STA