SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor se je udeležil osrednje prireditve ob dnevu Slovenske vojske

Ig, 15. 5. 2021 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor se je danes na Igu udeležil osrednje prireditve ob dnevu Slovenske vojske. Predsednik republike je bil na prireditvi slavnostni govornik.

Dan Slovenske vojske obeležujemo vsako leto 15. maja, na dan, ko se je leta 1991 začelo usposabljanje prve generacije slovenskih vojaških obveznikov v učnem centru Teritorialne obrambe na Igu pri Ljubljani ter v Pekrah pri Mariboru.

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor se je udeležil osrednje prireditve ob dnevu Slovenske vojske
Foto: Bor Slana/STA

Ob današnjem dnevu Slovenske vojske je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor povišal poveljnika Poveljstva sil Slovenske vojske brigadirja Miho Škerbinca v čin generalmajorja Slovenske vojske. Za odločitev o povišanju brigadirja Škerbinca v generalski čin se je predsednik republike kot vrhovni poveljnik obrambnih sil odločil na podlagi predloga ministra za obrambo ob predhodnem soglasju Vlade Republike Slovenije.

Ob dnevu Slovenske vojske je predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor povišal poveljnika Poveljstva sil Slovenske vojske brigadirja Miho Škerbinca v čin generalmajorja Slovenske vojske.
Foto: Bor Slana/STA