SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor si je v Beltincih ogledal tradicionalno Rekrutacijo 2017

Beltinci, 5. 5. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor si je danes v Beltincih ogledal 13. Rekrutacijo 2017, tradicionalno rekrutiranje za vojaško službo. Predsednik republike je v  nagovoru mladim rekrutom in rekrutkam rojenih v letu 1999 zaželel, da nihče od njih, in sploh nihče, ne bo ne danes ne kdaj v prihodnosti dolžan poprijeti za orožje, da bi branil našo svobodo in neodvisnost. Ocenil je, da je Slovenija mirna in varna država, ki vodi mirno zunanjo politiko. Ker pa je svet danes manj varen, kot je bil še pred časom, se mora tudi naša vojska na to primerno odzivati in ustrezno usposabljati. Za konec je predsednik republike mladim zaželel dosti veselja in dejal, da je današnji dan pomemben mejnik v njihovem odraščanju.

Na prireditvi, ki je potekala v središču Beltincev, je predsednik Pahor z ministrico za obrambo Andrejo Katič, županom Občine Beltinci Milanom Kermanom in priznanim slovenskim športnikom, pripadnikom športne enote Slovenske vojske, Filipom Flisarjem spremljal prihod trinajstih okrašenih traktorjev s prikolicami, na katerih so se ob spremljavi harmonik in v spremstvu deklet, pripeljali vojaški obvezniki iz občin Beltinci, Turnišče, Velika Polana, Črenšovci in Odranci in s tem obudili običaj nekdanjega prihoda na nabor. 

V teh dneh poteka po vsej Sloveniji seznanjanje mladih, ki so letos dopolnili 18 let (rojenih v letu  1999) z dolžnostmi in pravicami pri obrambi domovine. V letošnjem letu je v vojaško evidenco vpisanih blizu deset tisoč mladih.

Predsednik Pahor si je v Beltincih ogledal tradicionalno Rekrutacijo 2017
Foto: Daniel Novakovič/STA