SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor na Polšniku na srečanju podružničnih šol

Ljubljana, 4. 5. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes na povabilo učencev Podružnične šole Darinke Ribič s Polšnika udeležil srečanja podružničnih šol, ki se ga je udeležilo 175 otrok in njihovih učiteljev iz sedmih šol, ki delujejo v krajih Svibno, Podkum, Dole, Dobovec, Čemšenik, Sava in Polšnik.

Vse navzoče je pozdravila vodja Podružnične šole Darinke Ribič, Katarina Juvan, ki se je prav prisrčno zahvalila predsedniku republike, da se je odzval povabilu učencev in učiteljev. "Naša majhna šola je velika šola. Šola, v kateri rastejo korenine, iz katerih bodo zrasla trdna debla z vejami, ki bodo segale visoko v nebo," je dejala gospa Juvan in dodala, da je "drevo simbol človeške povezanosti in nas spominja na osnovne vrednote, ki ostajajo v toku časa nespremenjene in na katere nas opozarjate tudi vi, gospod predsednik. Z dejanji, ki so neprecenljiva, iskrena ter spoštovanja vredna."
Predsednik republike je vsem prisotnim zaželel lep dan in nepozabno srečanje v tem lepem kraju. Poudaril je pomen podružničnih šol, ki jih potrebujemo, saj so pomembne tako za otroke, kot za učitelje, starše in lokalno skupnost - tam, kjer delujejo, namreč ohranjajo duhovno, kulturno in radovedno življenje. Zahvalil se je učiteljem in staršem in ocenil, da manj otrok na šoli morda daje možnost bolj kakovostnega učenja, a tudi boljšega sobivanja, "saj šola ni samo prostor, kjer se nabira znanje, ampak je kraj, kjer odraščajo ustvarjalne osebnosti", je dejal predsednik republike.

Na dogodku so se s plesi, glasbo in pesmimi predstavili učenci šole gostiteljice, za konec pa so prav vsi zapeli pesem Življenje je lepo.

Vsakoletno srečanje podružničnih šol poteka z namenom druženja in izmenjave znanj, izkušenj, povezovanja in primerjave dobrih praks med šolami. Vseh sedem podružničnih šol, ki so se se udeležile tokratnega srečanja, je podpisalo resolucijo, s katero so se zavezale, da bodo ob zavedanju pomena podružničnih šol za podeželje in za vseživljenjsko učenje ter medgeneracijsko druženje s skupnimi močmi ohranjale in razvijale delo podružničnih šol v vseh pogledih trajnostnega razvoja. V znak prijateljstva in v spomin na to srečanje so danes otroci iz vsake od sedmih šol posadili po eno drevo, osmo drevo, lipo, pa so učenci posadili skupaj s predsednikom republike, "da jih bo vedno spominjala na dobrega, srčnega, iskrenega, zabavnega, spoštljivega in razumevajočega predsednika republike", je povedala gospa Juvan.

Predsednik republike Borut Pahor na Polšniku na srečanju podružničnih šol
Foto: STA/Tamino Petelinšek

Predsednik republike Borut Pahor na Polšniku na srečanju podružničnih šol
Foto: STA/Tamino Petelinšek