SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike v Postojni: "Nikoli ne bomo tako mladi, kot smo ta trenutek"

Postojna, 16. 6. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil osrednje prireditve ob 40. obletnici Doma upokojencev Postojna. 

Uvodoma je stanovalce, njihove svojce in goste pozdravila gospa Alenka Curk, direktorica doma. Zahvalila se je predsedniku republike za obisk, zaposlenim pa za njihovo izjemno srčnost in požrtvovalnost. V imenu stanovalcev je spregovorila gospa Martina Koman, ki je dejala, da se je ob jubileju potrebno spomniti lepih trenutkov, obiskov svojcev ter raznovrstnih domskih dogokov, ki razveseljujejo stanovalce. 

Predsednik Pahor se je v nagovoru zahvalil gospe Curk za vabilo na slovesnost. Besede hvaležnosti je namenil vsem zaposlenim, ki s profesionalnim in predanim delom skrbijo za kakovostno življenje stanovalcev v domu. Spomnil je na konferenco "Slovenija 2030 - Izzivi srebrne generacije", ki jo je gostil letos maja v Predsedniški palači, in je opozorila na spremembe v starostni strukturi prebivalstva v Sloveniji: "Slovenija se sooča z izzivom starajoče se družbe. Čudovito je da se življenjska doba podaljšuje, a moramo kot družba zagotoviti, da bodo vsi lahko jesen življenja preživljali aktivno in kakovostno," je dejal predsednik Pahor in dodal: "Nikoli ne bomo tako mladi, kot smo ta trenutek."

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil osrednje prireditve ob 40. obletnici Doma upokojencev Postojna
Foto: Daniel Novakovič/STA