SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor o kandidaturah za Varuha človekovih pravic in za prvega namestnika Računskega sodišča Republike Slovenije

Ljubljana, 8. 1. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj popoldne vodjem poslanskih skupin v Državnem zboru Republike Slovenije posredoval pismo, v katerem jim sporoča, da med predlaganimi kandidati za prvega namestnika Računskega sodišča RS mag. Jorg Kristjan Petrovič uživa zadostno podporo, zato ga bo v naslednjih dneh predlagal kot kandidata za omenjeno funkcijo.

Ker za predlagane kandidatke in kandidate za varuha človekovih pravic v pogovorih z vodji poslanskih skupin ni bilo zadostne podpore, se je predsednik Pahor odločil, da predlog kandidata oziroma kandidatke poišče izven posredovanih predlogov. Njegov predlog za varuha človekovih pravic je gospa Vlasta Nussdorfer, vrhovna državna tožilka in predsednica društva Beli obroč, za katero meni, da bi bila primerna kandidatka.

Predsednik Pahor v pismu prosi vse vodje poslanskih skupin, da jo prihodnjih dneh sprejmejo na predstavitev in ga obvestijo o odločitvi.