SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor na podelitvi nagrade Podravsko podjetje leta 2016: "Hvala za vašo podjetnost, poslovno vizijo in pogum"

Maribor, 16. 11. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v Mariboru kot slavnostni govornik udeležil prireditve, na kateri so podelili nagrade najboljšim podjetjem iz podravske regije.

Predsednik republike je v slavnostnem nagovoru dejal, da se želi ob tej priložnosti zahvaliti vsem, ki s svojim delovanjem spodbujajo gospodarstvo v podravski regiji, s čimer so pomembno prispevali k okrevanju države in njenemu izhodu iz krize. Poudaril je, da so prizadevanja za izhod iz krize vedno dolgotrajen in zahteven proces, ki vključuje več akterjev in dejavnikov, ki morajo odgovorno ravnati in med seboj sodelovati. “Zaradi vaših prizadevanj danes lahko z manj strahu in z več optimizma zremo v prihodnost,” je dejal predsednik republike in spomnil, da tudi gospodarski kazalniki Sloveniji za prihodnje leto napovedujejo najvišjo gospodarsko rast v Evropi. "Menim, da smo gospodarsko okrevali zato, ker ste bili sposobni vaše izdelke in storitve uspešno vključiti v evropski in svetovni trg," je dejal predsednik Pahor, "zato se vam želim zahvaliti za vašo podjetnost, poslovno vizijo in pogum." V nadaljevanju je predsednik republike izpostavil tudi pomembnost vloge države v dialogu z gospodarstvom. "Nekaj pričakovanj slovenskega gospodarstva do oblasti je upravičenih," je dejal in pozval, naj se udeleženci pogajanj zavedajo izjemnosti tega trenutka in ga izkoristijo za dosego socialnih dogovorov in sporazumov, ki bodo omogočili in spodbudili nadaljnje okrevanje in rast našega gospodarstva. "Skupaj moramo doseči dolgoročne spremembe, ki bodo dobre za vse," je nadaljeval predsednik Pahor in poudaril, da je podravska regija po številu podjetij na drugem mestu v Sloveniji, zato je pomembno, da država pripomore k spodbujanju investicij in uredi zakonodajo na področju zaposlovanja, saj ima regija statistično malo zaposlenih. To je ključno tudi pri vprašanju prekariata, ki je neugoden tako za delavce kot tudi za delodajalce in zato bo zakonodajo treba urediti tudi na področju socialnih pravic, je dejal predsednik Pahor.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil prireditve "Podravsko podjetje leta 2016"
Foto: Daniel Novakovič/STA

Zbrane sta nagovorila tudi predsednica Štajerske gospodarske zbornice mag. Aleksandra Podgornik in direktor časnika Večer Sašo Todorović. Poudarila sta, da želi izbor spodbujati pozitiven odnos do podjetnosti in izpostaviti dobre podjetniške prakse v regiji z namenom opogumiti in spodbuditi tudi ostala podjetja. Nagrade za Naj podjetje so prejeli Galerija Gosposka (mikro podjetje), Tehnološki center Jakl (majhno podjetje), Mega Metal (srednje podjetje) in družba Impol (veliko podjetje). "Naj zaposlovalec Podravja" je postalo podjetje Talum, nagrada za Naj podjetje Podravja 2016 po izboru bralcev Večera pa je šla v roke podjetja Mikropolo.