SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike ob dnevu samostojnosti in enotnosti nagovoril državljanke in državljane

Ljubljana, 26. 12. 2020 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v počastitev državnega praznika, dneva samostojnosti in enotnosti, v Veliki dvorani Predsedniške palače nagovoril državljanke in državljane.  Predsednik republike je ob tej priložnosti k slavnostnemu nagovoru povabil mlado Kristi Hodak, predsednico Društva v tujini izobraženih Slovencev VTIS. 

V skrbi za varnost in zdravje obiskovalcev v času epidemije covida-19 smo v Uradu predsednika Republike Slovenije tradicijo dni odprtih vrat v Predsedniški palači prilagodili trenutnim razmeram. Zaradi velikega zanimanja obiskovalcev smo za vse, ki si želijo ogledati prostore palače, pripravili virtualni sprehod po protokolarnih in delovnih prostorih predsednika republike. Objavljen je na uradni spletni strani predsednika republike: https://www.predsednik.si/up-rs/uprs.nsf/objave/virtualni-sprehod-po-predsedniski-palaci?OpenDocument.

V počastitev državnega praznika pa je, tako kot ob vsakem dnevu odprtih vrat, pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske. Častna straža je pred palačo postrojena med 9. in 16. uro.

Dnevi odprtih vrat Predsedniške palače na pobudo predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja potekajo od leta 2013. Postali so priljubljen način praznovanja in počastitve državnih praznikov za vse generacije, saj je Predsedniško palačo ob teh dneh doslej obiskalo več kot 25.000 (petindvajset tisoč) obiskovalcev vseh starosti, tudi iz tujine.

Vsem, ki bi si želeli ogledati prostore Predsedniške palače tudi v živo, sporočamo, da bodo dnevi odprtih vrat ponovno potekali takoj, ko bo mogoče. Veselimo se dne, ko bomo državne praznike ponovno praznovali skupaj v Predsedniški palači.

Predsednik republike ob dnevu samostojnosti in enotnosti nagovoril državljanke in državljane
Foto: Nebojša Tejić / STA

Kristi Hodak, predsednica Društva v tujini izobraženih Slovencev VTIS
Foto: Nebojša Tejić / STA

Slovesnost ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti
Foto: Nebojša Tejić / STA