SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na 11. podelitvi naziva Inovativni mladi kmet: "Prihodnost je v rokah inovativnih"

Ljubljana, 13. 10. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes na Gospodarskem razstavišču udeležil prireditve, na kateri so že enajstič zapored podelili naziv "Inovativni mladi kmet".

Uvodoma je zbrane pozdravil Rok Damijan, predsednik Zveze slovenske podeleželske mladine, in poudaril, da je namen njihovih srečanj in tudi te prireditve predvsem izmenjava znanj in dobrih praks. "Le skupaj lahko kmetijstvo kot panogo še naprej izboljšujemo," je dejal. Cvetko Zupančič, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice pa je poudaril, da je treba mladim pri razvijanju njihovih domiselnih idej stati ob strani.

Zbrane na prireditvi je nagovoril tudi predsednik republike, ki je spomnil na številne priložnosti, ob katerih je v zadnjih petih letih sodeloval z Zvezo slovenske podeželske mladine in Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije. "Za naše zgledno sodelovanje obstaja dober razlog," je ocenil predsednik republike, in pojasnil, da sam razume slovensko podeželje kot eno izmed najlepših odličij naše države. "Ko v teh tednih hodim po naši deželi podolgem in počez, to vidim na vsakem koraku," je povedal in dodal, da si moramo za ohranjanje podeželja še naprej prizadevati in ga negovati. "Prihodnost je v rokah inovativnih," je kandidatom čestital predsednik Pahor in poudaril, da preplet tradicije in inovativnosti slovenskemu podeželju obeta lepo in varno prihodnost, tistim, ki tam živijo, pa kakovostno življenje.

Predsednik Pahor se je udeležil prireditve ob 11. razglasitvi naziva inovativni mladi kmet/kmetica 2017
Foto: Daniel Novakovič/STA

V luči praznovanj 25. obletnice samostojnosti in mednarodnega priznanja naše države ter 25. obletnice delovanja Zveze slovenske podeželske mladine, ki jo bodo obeležili prihodnje leto, je predsednik republike Roku Damijanu podaril posebno protokolarno darilo - zastavo Republike Slovenije, simbol naše enotnosti, z besedami zahvale in občudovanja za njihovo prizadevno in vzorno delo za napredek podeželja.

Naziv "Inovativni mladi kmet 2017" je prejel Matic Vizjak, ki se je zahvalil staršema za podporo pri inovativnih pristopih pri pridelavi in predelavi čilijev, čebelarstvu, pridelavi žit in mlevskih izdelkov na kmetiji, ki bo konec leta prejela certifikat eko kmetije.

Predsednik Pahor se je udeležil prireditve ob 11. razglasitvi naziva inovativni mladi kmet/kmetica 2017
Foto: Daniel Novakovič/STA