SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor na slavnostni seji Zveze slovenskih društev za boj proti raku: »Vaš trud je neprecenljivega pomena«

Ljubljana, 3. 3. 2021 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je bil slavnostni govornik na slavnostni seji Zveze slovenskih društev za boj proti raku, ki je potekala v okviru 38. slovenskega tedna boja proti raku.Besedilo nagovora predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja je objavljeno v nadaljevanju. (Velja govorjena beseda!)

Spoštovana gospa predsednica Zveze,

spoštovani članice in člani Zveze in društev,

dragi prijatelji.

Jutri bo minilo leto dni od prvega potrjenega primera okužbe s covidom-19 v Sloveniji, čez nekaj dni pa leto dni od razglasitve epidemije.

To obdobje nas je zaznamovalo. Bilo je in ostaja zelo zahtevno. Še posebej za vse, ki so bolni, šibki in zato bolj ranljivi ter manj prepričani, da se bo nazadnje vse dobro končalo. Največja spodbuda zanje sta pozornost in pomoč ljudi, ki – prostovoljno ali profesionalno – pomagate ljudem.

Zelo pomembno je, da se je vaše delovanje na področju boja proti raku v tem zahtevnem obdobju nadaljevalo. Našli ste načine, kako ohraniti stik z ljudmi v stiski in kako opozarjati na moč in pomen preventive, ko gre za boj proti raku.

Vaš trud je neprecenljivega pomena.

Ob tej priložnosti mi zato dovolite, spoštovani gospe in gospodje, da se vam v imenu države in – kolikor mi položaj predsednika republike to omogoča – v imenu vseh naših ljudi zahvalim za vaše delo na področju boja proti raku v Sloveniji.

Ogromno nam pomeni, da se lahko popolnoma zanesemo na vas.

Iskrene čestitke tudi vsem prejemnikom priznanj in plaket.

Srečno!