SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: "Negovanje tradicionalnih vrednot odpira vrata v prihodnost"

Ljubljana, 18. 6. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil zaključne slovesnosti literarnega natečaja Moja rodna domovina, kjer je imel slavnostni nagovor. Predsednik republike je ob tem prejel posebno priznanje Osnovne šole Vič, »Zlatega Vička«, ter nagrajenim dijakom podelil medalje. Literarni natečaj že šesto leto organizira Osnovna šola Vič v sodelovanju z Območnim Združenjem veteranov vojne za Slovenije mesta Ljubljane. Na natečaju je sodelovalo 450 slovenskih osnovnih šol.

Predsednik republike Borut Pahor na zaključni slovesnosti literarnega natečaja Moja rodna domovina
Foto: Nebojša Tejić / STA

Predsednik republike Borut Pahor je uvodoma navedel nekaj misli mladih, ki ga obiščejo v Predsedniški palači: "Mladi domovino dojemajo kot emocionalni presežek države. Prevzemajo me vznemirljivi in lepi občutki, ko iskreno in brez prisile spregovorijo o Sloveniji kot njihovi domovini," je dejal  in nadaljeval: "Slovenijo dojemamo kot domovino. In ne samo da ji želimo pripadati, pričakujemo, da bo tudi ona pripadala nam." Predsednik Pahor se je zahvalil vsem mentorjem, učiteljem in staršem, ki mlade spodbujajo, da sežejo po peresu in zapišejo svoje misli o Sloveniji kot državi in domovini. Svojo zahvalo je izrekel tudi učencem, ki so sprejeli ta izziv. "Nekdo bo morda vaša prizadevanja ocenil kot staromodna. A prepričan sem, da negovanje tradicionalnih vrednot lahko odpira vrata v prihodnost," je zaključil predsednik republike.

Literarni natečaj je namenjen mladim, da skozi svoja literarna dela spregovorijo o svojih občutkih in razmišljanjih o domovinski zavesti, domoljubju in pripadnosti domovini.