SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na Vrhniki pred dnevom državnosti: »Slovenke in Slovenci smo sposobni doseči neverjetno, če stopimo skupaj«

Vrhnika, 23. 6. 2022 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes na povabilo župana Daniela Cukjatija na Vrhniki udeležil občinske slovesnosti ob dnevu državnosti. Predsednik republike je bil na prireditvi slavnostni govornik.

Predsednik republike je v slavnostnem nagovoru navzočim čestital ob državnem prazniku. Spomnil je na lok demokratizacije in osamosvojitve, ki ga je pred tridesetimi leti zaokrožilo mednarodno priznanje Republike Slovenije, in poudaril, da so ti časi lahko navdih za sedanjost in prihodnost, Slovenke in Slovenci pa smo kot narod sposobni doseči neverjetno, če smo povezani.

Zbrane na slovesnosti je nagovoril tudi župan Cukjati, ki je občankam in občanom ter vsem Slovenkam in Slovencem zaželel ponosno praznovanje dneva državnosti.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je na povabilo župana Daniela Cukjatija na Vrhniki udeležil občinske slovesnosti ob dnevu državnosti
Foto: Daniel Novakovič/STA