SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik Pahor bo priredil srečanje najvišjih predstavnikov treh vej oblasti na temo »Načelo delitve oblasti – (samo)omejevanje, vzajemni nadzor in medsebojno sodelovanje«

Ljubljana, 13. 10. 2020 | napovednik

Predsednik Pahor bo priredil srečanje najvišjih predstavnikov treh vej oblasti na temo »Načelo delitve oblasti – (samo)omejevanje, vzajemni nadzor in medsebojno sodelovanje«

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v torek, 13. oktobra 2020, ob 10.30 v Predsedniški palači priredil srečanje najvišjih predstavnikov treh vej oblasti na temo »Načelo delitve oblasti – (samo)omejevanje, vzajemni nadzor in medsebojno sodelovanje«. Gre za prvo tovrstno srečanje v samostojni Sloveniji.

Srečanje je namenjeno pogovoru o tem, kje je prostor medsebojnega sodelovanja in nadzora posameznih vej oblasti, izhajajoč iz njihove ustavno opredeljene vloge in s poudarkom na nujnosti spoštljivega in konstruktivnega dialoga.


Sodelovali bodo:
- predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor,
- predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, gospod Igor Zorčič,
- predsednik Vlade Republike Slovenije, gospod Janez Janša,
- predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, gospod Alojz Kovšca,
- predsednik Ustavnega sodišča Republike Slovenije, dr. Rajko Knez,
- predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije, mag. Damijan Florjančič,
- ministrica za pravosodje Republike Slovenije, mag. Lilijana Kozlovič in
- generalni državni tožilec, gospod Drago Šketa.


Prilagamo vabilo predsednika republike na srečanje:
LOKACIJA: Velika dvorana, Predsedniška palača


Srečanje bo odprto za medije. V Veliki dvorani Predsedniške palače bomo zagotovili delovna mesta za novinarje, ki bodo spremljali posvet. Zato je NUJNA AKREDITACIJA predstavnikov medijev na elektronski naslov: urad.predsednika@predsednik.si in katja.kralj-tomsic@predsednik.si (ime in priimek, medij, elektronski naslov in kontaktna telefonska številka – mobilni telefon). Akreditirate se lahko do torka, 13. oktobra, do 9.30.

Posvet boste lahko spremljali neposredno na spletni strani www.predsednik.si.

Za več informacij lahko pokličete Petro Aršič, svetovalko predsednika republike, na kontaktno telefonsko številko 041 218 345.

Medije obveščamo, da bo vhod in hkrati zbirno mesto na Gregorčičevi ulici 20 (vhod garaže) ob 10.15, od koder vas bomo pospremili v Predsedniško palačo. Hkrati prosimo, da upoštevate ukrepe za preprečevanje širitve okužbe (nošenje mask, razkuževanje rok in vzdrževanje varne razdalje)!