SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor: »Prehojena pot skupnih naporov nam daje upanje, da nam lahko uspe«

Ljubljana, 28. 3. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil prireditve ob 40-letnici delovanja Društva invalidov Trbovlje.

Predsednik republike Borut Pahor se je udeležil prireditve ob 40-letnici delovanja Društva invalidov Trbovlje
Foto: Nebojša TejićV slavnostnem nagovoru je predsednik republike v svojem imenu in v imenu države društvu čestital za jubilej ter se članom in članicam zahvalil za vzorno delo, ki si zasluži podporo in priznanje. Poudaril je, da med ljudmi uživajo zaupanje, saj nudijo nesebično pomoč in odpirajo svoja vrata pomoči potrebnim. "Ljudem z različnimi vrstami invalidnosti lajšate pogoje za enakopravno vključevanje v družbo in zmanjšujete njihove stiske. K temu bi si morali prizadevati vsi, celotna družba, v kateri so humanost, solidarnost in enakopravnost vrednote", je dejal predsednik Pahor.

Predsednik Pahor meni, da imamo kot družba, ki se še vedno sooča s posledicami gospodarske krize, dve možnosti. Prvo, da zaradi stisk in zadušljivosti problemov popustimo in se vdamo, ali pa drugo, da se borimo in gremo naprej. "Prehojena pot skupnih naporov daje upanje, da nam lahko uspe. Vera v boljšo prihodnost je trenutno najbolj pomembna, da se kot skupnost izvlečemo iz težav. Za nas, naše otroke in vnuke", meni predsednik.

V govoru je predsednik republike izrazil skrb za ljudi, ki si morda kljub krhkim, a spodbudnim znakom okrevanja našega gospodarstva, ne bodo mogli tako hitro opomoči. Prav invalidi se namreč soočajo s številnimi problemi, ki jih tudi razmeroma visoko razvite socialne države s svojimi institucijami ne znajo ustrezno in ne morejo pravočasno rešiti. »Med vami danes prevladuje več upanja in zaupanja vase in v vse nas, četudi so življenjske težave, s katerimi se soočate, večje in za nas mnogokrat nepredstavljive. Zato so društva, ki povezujejo ljudi s posebnimi potrebami in težavami, še kako potrebna, da dopolnjujejo državno skrb. A je ne smejo nadomestiti. Vsak mora opraviti svoj del naloge,« je sklenil predsednik.