SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor sprejel pripadnike obrambnih in varnostnih sil ter sil zaščite in reševanja

Ljubljana, 23. 6. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel pripadnike obrambnih in varnostnih sil ter sil zaščite in reševanja. V nagovoru se je predsednik republike v svojem in v imenu vseh državljank in državljanov Republike Slovenije, zahvalil prisotnim ter njihovim sodelavcem za požrtvovalno, profesionalno in vestno delo ter hitro ukrepanje pri nudenju pomoči ljudem, ki so se znašli v stiski ob nedavnih naravnih nesrečah doma in v tujini.

Predsednik republike Borut Pahor je sprejel predstavnike pripadnike obrambnih in varnostnih sil ter sil zaščite in reševanja
Foto: Policija

Ob tej priložnosti je predsednik republike vsem prisotnim čestital za prihajajoči državni praznik Dan državnosti ter zaželel, da bi prihodnje leto prineslo še več izpolnitev naših sanj in pričakovanj. Predsednik Pahor je ob tem izrazil prepričanje, da nam bo z mero demokratične kulture, spoštovanja, zaupanja in medsebojnega razumevanja uspelo na miren način premagati čas političnih izzivov. »Ljudje mislijo in čutijo drugače, zato je pomembno, da se poskušamo razumeti, tudi če se ne strinjamo«, je dejal predsednik republike in ob tem poudaril pomembnost potrpežljivega obnašanja do institucij, ki so dolžne odločati in sprejemati ukrepe za reševanje problemov.

Predsednik republike je prepričan, da si lahko ob prihajajočem državnem prazniku povsem legitimno zastavimo vprašanje, kako je danes glede naših stremljenj v prihodnost - ali danes vsaj približno obstaja tako nacionalno soglasje kot pred skoraj četrt stoletja in glede česa je morda položaj različen. "Kar imamo danes, so sorodna pričakovanja glede prihodnosti. Torej mir, varnost, človeka dostojno življenje, urejena družba, dom, domovina, v kateri se vsi počutijo enako doma, iz katere nihče ni izključen," je zaključil predsednik republike.