SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor ob jubileju Doma dr. Janka Benedika: "Domovi za ostarele ste srce lokalne skupnosti"

Radovljica, 30. 11. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes popoldan udeležil osrednje slovesnosti ob 40. obletnici delovanja Doma dr. Janka Benedika v Radovljici, kjer je pred petimi leti kot prostovoljec preživel dan s stanovalci in zaposlenimi. Predsednik republike se je uvodoma zahvalil za vabilo in izrazil veselje, da se je ob tem radostnem praznovanju ponovno srečal s stanovalci in osebjem doma. "Dan, ko sem bil tu kot prostovoljec, je bil vznemirljiv dan, poln lepih vtisov, s katerimi živim še danes," se je v preteklost ozrl predsednik republike in povedal, da mu trenutki, ki jih preživi s srebrno generacijo, pomenijo dragocen vtis. Dodal je, da se domovi za ostarele izkazujejo za enega izmed najboljših načinov za vključujočo, dostojno in lepo jesen življenja. Slovenija postaja starajoča se družba, kar je pravzaprav čudovit problem, meni predsednik Pahor, pri čemer se moramo vsi potruditi in najti primeren način, ki bo vsem omogočil dostojno in lepo preživljanje pokoja. Ob tem je predsednik republike spomnil, da je svoj zadnji posvet Slovenija 2030 namenil prav izzivom srebrne generacije. "Vesel sem, ko vidim, da ste mnogi pripadniki te generacije v Radovljici našli miren in varen dom," je dejal predsednik Pahor in se zahvalil vsem generacijam zaposlenih in prostovoljcev, ki so se v štirih desetletjih vestno in zavzeto trudili za kakovostno bivanje stanovalcev. "Domovi za ostarele ste srce lokalne skupnosti in tako presegate le skupnost zaposlenih in stanujočih," je še dejal predsednik Pahor.

Predsednik Pahor se je udeležil osrednje slovesnosti ob 40. obletnici delovanja Doma dr. Janka Benedika v Radovljici
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ob tem jubileju je predsednik Pahor direktorici doma mag. Sonji Resman v luči lanskega praznovanja 25. obletnice samostojnosti in letošnje obeležitve 25. obletnice mednarodnega priznanja Republike Slovenije podaril slovensko zastavo, simbol naše enotnosti, kot izkaz spoštovanja in hvaležnosti za prizadevanje vseh, ki vestno in zavzeto skrbijo za stanovalce v tem domu. "Skupnost delate bolj plemenito in želim vam, da še naprej sledite ambicioznim ciljem in jih uspešno dosegate," jim je zaželel predsednik Pahor. "Ostanite nasmejani, sonce sred Radol'ce," je sklenil.

Zbrane je nagovorila tudi direktorica doma mag. Sonja Resman, ki se je ob tej priložnosti zahvalila vsem zaposlenim in prostovoljcem, ki se s skupnimi močmi trudijo zagotoviti visok življenjski standard in kakovostno bivanje vsem stanovalkam in stanovalcem. "Dom se neustavljivo razvija," je dejala in dodala, da so "stanovalci edinstveni posamezniki in neprecenljiv del naše skupnosti." Čestitkam sta se pridružila radovljiški župan Ciril Globočnik in namestnik predsednika Upravnega odbora Skupnosti socialnih zavodov Slovenije Dragan Žohar, direktor Špesovega doma Vojnik.

Ob prazniku Doma dr. Janka Benedika so nastopili stanovalke in stanovalci, z njimi pa so proslavili tudi glasbenica Tanja Žagar in plesalca Maja Geršak in Peter Majzelj, nastopajoča v plesni predstavi Dance Amore, katere častni pokrovitelj je predsednik republike. Zbrane je skozi prireditev popeljal voditelj Peter Poles.

Predsednik Pahor se je udeležil osrednje slovesnosti ob 40. obletnici delovanja Doma dr. Janka Benedika v Radovljici
Foto: Tamino Petelinšek/STA