SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike v Predsedniški palači tradicionalno sprejel kolednike: »Prinašate upanje, da bomo tudi to zdravstveno krizo premagali skupaj«

Ljubljana, 6. 1. 2022 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Predsedniški palači tradicionalno sprejel skupino kolednikov iz župnije Zreče ter predstavnike Misijonskega središča Slovenije.

Predsednik republike je mladim odposlancem miru in solidarnosti zaželel srečno novo leto in se jim zahvalil za obisk. Dejal je, da ljudem prinašajo upanje, da bomo tudi to zdravstveno krizo premagali skupaj, kar je zelo pomembno za prihodnost sleherne skupnosti. »Zelo je pomembno, da zdravstveno krizo končamo z občutkom solidarnosti,« je posebej poudaril predsednik Pahor in dodal, da moramo sedaj pokazati svoje najboljše značajske vrline. Predsednik republike se je kolednikom zahvalil, ker ohranjajo koledništvo, misijonarjem pa dejal, tudi z mislijo na svoje dolgoletno osebno sodelovanje z misijonarjem Pedrom Opeko, da so ambasadorji našega dobrega imena.

Koledniki in predstavniki Misijonskega središča Slovenije so se predsedniku republike zahvalili za vse, kar naredi, da pomaga ljudem v domovini in po svetu.

Od leta 1993 Misijonsko središče Slovenije ohranja starodaven koledniški običaj na Slovenskem in ga združuje z dobrodelnimi projekti v duhu solidarnosti z otroki v deželah v razvoju. Koledniki želijo s tem običajem v Sloveniji krepiti kulturo solidarnosti. Zbrana sredstva namenjajo predvsem projektom, ki dvigujejo kakovost življenja in izobraževanja mladih. Lani so zbrali 135.000 evrov, letos pa zbirajo sredstva za gradnjo dodatnih učilnic na Madagaskarju, gradnjo sanitarnih prostorov v Etiopiji, gradnjo novih hiš v Albaniji, gradnjo sanitarij in opremo za knjižnico v Mozambiku, obnovo otroškega igrišča v Kazahstanu, gradnjo dodatnih razredov za predšolske otroke na Madagaskarju, gradnjo I. stopnje osnovne šole v Senegalu in za obnovo cerkve sv. Polikarpa v Turčiji.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v Predsedniški palači tradicionalno sprejel skupino kolednikov iz župnije Zreče ter predstavnike Misijonskega središča Slovenije.