SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Poziv predsednika republike Boruta Pahorja državljankam in državljanom ob zaostrovanju epidemičnih razmer

Ljubljana, 2. 11. 2021 | sporočila za javnost, izjave


"Spoštovane državljanke in državljani,

vem, da utegne biti ta poziv preslišan. Vendar iskreno čutim potrebo, da vse nas opozorim na to, kako zdaj zelo potrebujemo drug drugega.

Epidemične razmere v državi se zelo zaostrujejo. Število hospitaliziranih covidnih bolnikov, ki potrebujejo intenzivno oskrbo, strmo narašča. Bližamo se meji zmogljivosti zdravstvenega sistema.

Ne vem, ali si znamo predstavljati odgovornosti in stiske zdravstvenih delavcev, ki se utegnejo kmalu znajti v položaju, ko bodo odločali, komu bodo nudili zdravstveno oskrbo in komu ne. Tega si ne znamo predstavljati.

Toda mi vsi smo edini, ki jim lahko pomagamo, da do tega ne pride. Na voljo so nam cepiva, cepimo se. Vsi, brez izjem, pa strogo upoštevajmo pravilo PCT, spoštujmo ukrepe in priporočila.

Vem, da del javnosti ne misli tako. Z različnimi predstavniki tega dela javnosti se pogovarjam in se bom še, ker skušam razumeti pomisleke. Toda zdaj bom rekel to, kar pravim tudi v teh pogovorih: vsi imamo pravico do različnih mnenj, nihče od nas pa ne sme ogrožati zdravja in življenja drugih.

Spoštovane državljanke in državljani,

potrebujemo drug drugega in tudi ta dragocen občutek, da se lahko v težkih časih zanesemo drug na drugega. Zdaj je tak čas. Pokažimo sebi in drugim, kar je v nas najbolj človeškega in najbolj humanega.

Hvala za vašo pozornost."