SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor se je kot častni pokrovitelj in slavnostni govornik udeležil zaključne prireditve akcije Znanilci upanja 2014

Ljubljana, 19. 6. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je kot častni pokrovitelj in slavnostni govornik udeležil zaključne prireditve akcije Znanilci upanja 2014. Akcijo so letos prvič organizirali v Društvu onkoloških bolnikov Slovenije in s tem obeležili 30. obletnico njihovega uspešnega programa Pot k okrevanju - organizirana samopomoč bolnikov z rakom. Pobudniki akcije, poleg Društva onkoloških bolnikov Slovenije, so še tri civilna združenja: Ustanova Mali vitez, Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo ter Europacolon Slovenija.

Predsednik republike se je v svojem nagovoru zahvalil pobudnikom akcije, da so ga povabili za častnega pokrovitelja in tudi zato, ker so se te akcije lotili. Poudaril je, da vlogo pokrovitelja sprejema z veliko odgovornostjo in da bo tako tudi kot ambasador tega pomembnega gibanja skrbel, da se akcija in njeno pomembno sporočilo utrdita v naši kolektivni zavesti. Zahvalil se je vsem, ki se trudijo narediti svet boljši, bolj pravičen, bolj toleranten, bolj solidaren in bolj človečen in tako spodbujajo tudi druge, da v težkih trenutkih ne obupamo. "Hvala za vašo pozornost, predanost in za vse, kar daje upanje, da je moč premagati, kar se zdi nepremagljivo," je dejal predsednik.

Predsednik je posebej čestital predsednici Društva onkoloških bolnikov Slovenije, dr. Mariji Vegelj Pirc in spomnil, da jo je marca letos zaradi njenega prizadevanja in izjemnih dosežkov odlikoval z državnim odlikovanjem - prejela je medaljo za hrabrost za predano, strokovno in človekoljubno delo v boju proti raku.

Predsednik republike Borut Pahor se je kot častni pokrovitelj in slavnostni govornik udeležil zaključne prireditve akcije Znanilci upanja 2014. Akcijo so letos prvič organizirali v Društvu onkoloških bolnikov Slovenije in s tem obeležili 30. obletnico njihovega uspešnega programa Pot k okrevanju - organizirana samopomoč bolnikov z rakom.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V društvu onkoloških bolnikov Slovenije ocenjujejo, da rak postaja vse večji javno zdravstveni problem, problem celotne družbe in da zato potrebujemo akcije, ki spodbujajo boljše medosebne odnose, razumevanje, sprejemanje in medčloveško pomoč. Na podlagi glasovanja bolnikov in drugih uporabnikov zdravstvenih storitev so  prvi znanilci  upanja postali: dr. Erik Brecelj v kategoriji zdravnik, Tinkara Mörec in Hedvika Verbajs v kategoriji medicinska sestra/tehnik in Igor Šabič v kategoriji zdravstveni delavec/delavka.