SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Center za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični

Šentvid pri Stični, 15. 1. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je na povabilo staršev Matjaža in Darje Strazberger danes obiskal Center za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični. Zakonca Strazbereger sta predsednika povabila na obisk centra, kjer se zdravita tudi njuna dvojčka Anže in Enej, ki zaradi težje oblike cerebralne paralize veliko časa preživita na terapiji.
Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Center za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični

Predsednik je ob obisku centra izrazil podporo staršema, ki si prizadevata za kakovostno in učinkovito terapijo in novo upanje vidita v tako imenovani terapiji "therasuit", s pomočjo katere bi Anže in Enej morda lahko shodila. V ta namen je območno združenje Rdečega križa Ljubljana odprlo tudi poseben račun, kjer se zbirajo prispevki, saj je ta inovativna tehnika pomoči samoplačniška.

Obisk med in z bolnimi malčki je potekal v prisrčnem vzdušju, tako med njihovo terapijo, šolo in počitkom, z veliko smeha in sproščenosti. Skrb staršev Anžeta in Eneja in prizadevnost zdravstvenega osebja ter vodstva bolnice je ganljiva. Kljub temu je v kasnejšem pogovoru z vodstvom centra, zdravstvenim osebjem in staršema, predsednik republike izmenjal mnenja o nadaljnjih korakih glede potrebne občutljivosti javnosti in finančnih možnosti države, pa tudi dobrosrčnih donatorjev, da bi se napredek v znanosti lahko prenašal tudi v vsakodnevni napredek pri terapiji z otroki.

Predsednik republike Borut Pahor si je v Centru za zdravljenje bolezni otrok Šentvid pri Stični, v spremstvu direktorice Magdalene Urbančič, ogledal tudi intenzivni oddelek, kjer poteka rehabilitacija kronično bolnih otrok, telovadnico, kjer se izvaja program za otroke s prekomerno telesno težo ter A in B oddelek, ki sta namenjena delavnicam za otroke in starše.

Predsednik republike Borut Pahor je otroke razveselil tudi s košem dobrot in igrač, zaradi česar so bili posebej veseli.

Foto-galerija bo dostopna na uradni FB strani predsednika RS.

Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Center za zdravljenje bolezni otrok v Šentvidu pri Stični