SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor sprejel namestnika generalnega sekretarja OECD Yvesa Leterma

Ljubljana, 9. 4. 2013 | sporočila za javnost

Predsednik republike Borut Pahor je danes v Predsedniški palači sprejel na pogovor nekdanjega belgijskega predsednika vlade in namestnika generalnega sekretarja Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Yvesa Leterma. Yves Leterme in Borut Pahor sta tudi dolgoletna osebna prijatelja.

Ob robu obiska je namestnik generalnega sekretarja OECD predsedniku republike izročil tudi izvod poročila OECD Ekonomski pogled Slovenije 2013 in na kratko predstavil njegovo vsebino, ki obsega širšo oceno makroekonomskega in javnofinančnega stanja v Republiki Sloveniji in podaja priporočila ekonomski politiki. Namestnik generalnega sekretarja je še dodal dodal, da tudi na podlagi poročila OECD meni, da si Slovenija ne zasluži ocene nekaterih tujih javnosti, da bo morala zaprositi za pomoč.

Namestnik generalnega sekretarja Yves Leterme je izrekel tudi podporo Sloveniji pri vzpostavitvi institucionalnega okvira za stabilizacijo bank in korporativno upravljanje in opozoril, da so nujno potrebni nadaljnji ukrepi in celovita strategija, ki bi omogočala stabilnost javnih financ, obnovitev bančnega sistema, ob tem pa krepila potencialno rast in konkurenčnost.