SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Tradicionalni dan slovensko-britanskega prijateljstva in pogovor z dijaki o evropski prihodnosti

Gornji Suhor pri Vinici in Črnomelj, 10. 6. 2021 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in parlamentarna državna podsekretarka Združenega Kraljestva Velike Britanije in Severne Irske, ministrica za evropsko sosedstvo in Ameriko Wendy Morton bosta jutri, v četrtek, 10. junija 2021, ob 11. uri na posebni slovesnosti v Gornjem Suhorju pri Vinici obeležila Dan slovensko-britanskega prijateljstva. Predsednik Pahor bo na slovesnosti slavnostni govornik.

"Dan slovensko-britanskega prijateljstva" sta razglasila predsednik Pahor in Njegova kraljeva visokost princ Edward grof Wesseški ob uradnem obisku britanskega princa v Sloveniji leta 2019, z željo, da bi ta dan postal tradicionalen. Leta 2018 sta predsednik Pahor in veleposlanica Honey v Gornjem Suhorju pri Vinici odkrila spominsko obeležje zavezniškim članom posadke padlega bombnika B 24 Liberator VI.

Po slovesnosti, predvidoma ob 12.15, bosta predsednik Pahor in parlamentarna podsekretarka in ministrica Morton obiskala Srednjo šolo Črnomelj, kjer se bosta srečala z dijaki in se z njimi pogovarjala o podnebni politiki. S tem predsednik Pahor nadaljuje niz razprav "Pogovorimo se o Evropi". Pogovor bo potekal v angleškem jeziku.


LOKACIJA slovesnosti: spominsko obeležje v spomin britanskim letalcem, Gornji Suhor pri Vinici 15, Dragatuš


LOKACIJA pogovora: Srednja šola Črnomelj, Kidričeva ulica 18a, Črnomelj