SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor v državni zbor posredoval dva predloga za izvolitev dveh kandidatov za mesti sodnikov na Splošnem sodišču Evropske unije v Luksemburgu

Ljubljana, 11. 2. 2020 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 11. februarja 2020, v skladu s 6. členom Zakona o predlaganju kandidatov iz Republike Slovenije za sodnike mednarodnih sodišč, mag. Dejanu Židanu, predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije posredoval dva predloga kandidatov za dve mesti sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu.

Po presoji kandidatur, pridobljenih mnenjih in opravljenih posvetovanjih z vodji vseh poslanskih skupin državnega zbora se je predsednik republike Borut Pahor odločil, da za prvo mesto kandidata za sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu po prvem razpisu, objavljenem v Ur. l. RS, št. 17, z dne 22. 3. 2019, Državnemu zboru Republike Slovenije predlaga izr. prof. dr. Klemena Podobnika.

Za drugo mesto kandidata za sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu po drugem razpisu, objavljenem v Ur. l. RS, št. 38, z dne 14. 6. 2019, pa Državnemu zboru Republike Slovenije predlaga dva kandidata, Nino Savin Bossière oziroma prof. Jureta Vidmarja, dr. phil., PhD. Predsednik republike namreč lahko državnemu zboru za izvolitev za eno mesto predlaga tudi več kandidatk oz. kandidatov.

Kandidati za obe mesti sodnikov na Splošnem sodišču Evropske unije v Luksemburgu se bodo še pred odločanjem v državnem zboru predstavili javnosti na javni predstavitivi v predsedniški palači.