SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Javna predstavitev kandidatke za prvo namestnico predsednika Računskega sodišča

Ljubljana, 1. 12. 2021 | napovednik

V sredo, 1. decembra 2021, ob 11. uri bo v Predsedniški palači potekala javna predstavitev kandidatke za prvo namestnico predsednika Računskega sodišča. Javnosti se bo predstavila mag. Maja Bilbija.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je pretekli teden predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije Igorju Zorčiču posredoval predlog , da Državni zbor za prvo namestnico predsednika Računskega sodišča Republike Slovenije imenuje mag. Majo Bilbija, magistrico znanosti s področja davčnega prava, vrhovno državno revizorko na Računskem sodišču Republike Slovenije. Predsednik Pahor ocenjuje, da je mag. Maja Bilbija zaradi svojega znanja in dolgoletnih izkušenj na področju javnofinančnih vprašanj in državnih revizij primerna kandidatka za predlagano mesto. Po pogovorih z vodji poslanskih skupin je predsednik ugotovil, da kandidatka uživa zadostno podporo poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije.

Državni zbor o kandidatki glasuje najkasneje v 30-ih dneh po prejemu predloga, glasovanje je tajno, kandidatka je izvoljena, če zanjo glasuje večina vseh poslancev.

Javno predstavitev bo vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.


Vhod in hkrati zbirno mesto za predstavnike medijev bo kot običajno na Gregorčičevi ulici 20 (vstop pri garažah) ob 10.45, od koder vas bomo pospremili do Velike dvorane. Hkrati prosimo, da zaradi zagotavljanja varnih pogojev dela dosledno upoštevate vsa priporočila in izvajate vse zaščitne ukrepe za preprečevanje širitve okužbe s covidom-19 (nošenje mask, razkuževanje rok pred vstopom na lokacijo in vzdrževanje varne razdalje z ostalimi udeleženci). Za vse je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT.Prenos predstavitve boste lahko v živo spremljali na spletni strani predsednika republike www.predsednik.si.


LOKACIJA: Predsedniška palača, Velika dvorana