SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik Pahor se bo udeležil prireditve Švicarski večer: Srečanje med tradicijo in inovacijo, ki ga ob svoji 20. obletnici prireja Veleposlaništvo Švice v Ljubljani

Ljubljana, 15. 10. 2021 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo v petek, 15. oktobra 2021, ob 17. uri udeležil prireditve Švicarski večer: Srečanje med tradicijo in inovacijo, ki ga ob svoji 20. obletnici prireja Veleposlaništvo Švice v Ljubljani. Predsednik Pahor bo imel na prireditvi govor.

Na dogodku bo prebran tudi pozdravni govor predsednika Švicarske konfederacije Guya Parmelina.

Dogovor o prireditvi, ki bi bila zasnovana kot promocijski dogodek in bi hkrati obeležila trideset let samostojnosti Republike Slovenije in dvajset let, odkar v Ljubljani deluje veleposlaništvo Švice, je bil sklenjen ob uradnem obisku predsednika Pahorja v Švicarski konferederaciji septembra 2019 - gostil ga je takratni predsednik Švice Uli Maurer. Uradni obisk sedanjega švicarskega predsednika, Guya Parmelina, ki je Slovenijo obiskal junija letos, je to odločitev še utrdil.

Prireditev z naslovom Švicarski večer: Srečanje med tradicijo in inovacijo potrjuje obojestranski interes za poglobitev sodelovanja in prijateljskih odnosov med državama in ljudmi, hkrati pa ponuja možnost, da se Švica v Sloveniji predstavi na živahen, prijeten in dostopen način.


LOKACIJA: Švicarija, Park Tivoli, Pod turnom 4, Ljubljana