SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor otvoril jubilejni mednarodni srednješolski debatni turnir v Ljutomeru

Ljutomer, 9. 3. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil otvoritve 15. Mednarodnega srednješolskega debatnega turnirja, kjer je imel nagovor.

Mednarodni srednješolski debatni vikend se vsako leto, v sodelovanju z Zavodom za kulturo dialoga, odvija na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. Letos praznujejo že 20. obletnico srednješolskih debatnih turnirjev v Sloveniji, v debatah pa sodelujejo člani debatnih organizacij iz Slovenije in tujine.

Predsednik republike je v slavnostnem nagovoru organizatorjem izrekel čestitke za že dvajseti, jubilejni, mednarodni srednješolski debatni turnir na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer. "Posebej se želim zahvaliti vašim dolgoletnim prizadevanjem, s katerimi mladim predstavljate veščino govora kot način artikulacije svojega prepričanja, prepričanja, v katero verjamejo," je dejal predsednik republike.

Po slavnostni otvoritvi se je predsednik Pahor srečal z ekipo srednješolskih debaterjev, ki bo avgusta v Indoneziji Slovenijo zastopala na svetovnem srednješolskem debatnem prvenstvu, in predstavniki srednješolskih debatnih klubov, ki v projektu sodelujejo že vseh dvajset let. V pogovoru so mladi debaterji predsedniku republike predstavili izkušnje veščin debatiranja, spregovorili o svojih vzornikih in povedali, kako se soočajo s trenutki treme. 

Predsednik Pahor otvoril jubilejni mednarodni srednješolski debatni turnir v Ljutomeru
Foto: Nebojša Tejić / STA

Mednarodnega srednješolskega debatnega turnirja se letos udeležuje 120 dijakinj in dijakov, od tega 41 iz Slovenije.

Predsednik Pahor si je ogledal otvoritveno debato z naslovom: "The US should shift its foreign policy toward Russia to cooperation instead of isolation", ki je potekala med ekipama srednješolcev iz Slovenije. 

Predsednik Pahor otvoril jubilejni mednarodni srednješolski debatni turnir v Ljutomeru
Foto: Nebojša Tejić / STA