SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor je v državni zbor posredoval predlog za imenovanje drugega namestnika predsednika Računskega sodišča RS, v začetku prihodnjega tedna javna predstavitev

Ljubljana, 18. 5. 2016 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, v sredo, 18. maja 2016 predsedniku Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milanu Brglezu posredoval predlog z obrazložitvijo, da Državnemu zboru za drugega namestnika predsednika Računskega sodišča Republike Slovenije predlaga v imenovanje: mag. Mojco Planinšek, magistro ekonomskih znanosti, vrhovno državno revizorko na Računskem sodišču Republike Slovenije.
Predsednik Pahor ocenjuje, da kandidatka izpolnjuje visoke strokovne kriterije in ima potrebne izkušnje za opravljanje te funkcije. Po pogovorih z vodji poslanskih skupin je predsednik ugotovil, da kandidatka uživa tudi potrebno podporo poslank in poslancev Državnega zbora Republike Slovenije. Državni zbor o kandidatu glasuje najkasneje v 30-ih dneh po prejemu predloga, glasovanje je tajno, kandidat je izvoljen, če zanj glasuje večina vseh poslancev.

Že v pozivu je predsednik republike navedel, da je po njegovi odločitvi o izboru kandidata in pred glasovanjem v Državnem zboru predvidena javna predstavitev predlaganega kandidata.

Javna predstavitev predlagane kandidatke bo predvidoma potekala v začetku prihodnjega tedna v Predsedniški palači. Predstavitev bo vodila generalna sekretarka urada predsednika republike Nataša Kovač.