SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike na podelitvi priznanj za poslovno odličnost: "Slovenija je dosegla imenitne uspehe"

Brdo pri Kranju, 21. 3. 2017 | sporočila za javnost, govori

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil slovesne podelitve priznanj Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2016, kjer je bil slavnostni govornik. 

Predsednik republike podelil priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2016
Foto: Nebojša Tejić / STA

V slavnostnem nagovoru je poudaril, da nam je po izhodu iz gospodarske krize, po gospodarskem in siceršnjem okrevanju, dana priložnost za nov začetek: "Lani smo praznovali 25. obletnico samostojnosti naše države, letos 25 let njenega diplomatskega priznanja. Če se ozremo na ta čas, lahko utemeljeno, s pohvalami in zadoščenjem ocenimo, da smo dosegli marsikaj. Tudi tisto, kar se je morda generaciji, ki je to državo ustvarjala, takrat zdelo nepredstavljivo." A je predsednik Pahor hkrati opozoril na takratno napačno razmišljanje, da bo že sama ustanovitev institucij samostojne države dovolj za njen uspešen razvoj, saj je gospodarska kriza razgalila naivnost teh pričakovanj. Hkrati pa, tako predsednik Pahor, nam je prav kriza v letu 2008 in pozneje dala priložnost za dolgoročen in tehten premislek. "Danes nam mora biti bolj kot kadarkoli jasno, da ni vse v politiki, temveč je mnogo več v politični kulturi. Ni vse v pravu, temveč v pravni kulturi. Ni vse v poslu, temveč v poslovni kulturi." In v poslovno kulturo, po predsednikovem mnenju sodi poslovna odličnost, ki omogoča "stvari videti širše". 

V nadaljevanju nagovora je predsednik republike izrekel besede pohvale vsem prisotnim gospodarstvenikom, ki se zavedajo pomena strateškega poslovnega razmišljanja, samozavesti, vztrajnosti in sodelovanja - vrednot, s katerimi našo državo globalno usmerjajo na pot trajnostnega razvoja. "Vabim vas, da vse tisto, kar dajete poslovnemu okolju, dajete tudi družbi, kot družbeno odgovorna skupnost. Skupaj premišljajmo o priložnostih, sodelujmo, se medsebojno spodbujajmo. Imamo priložnost za nov začetek," je govor zaključil predsednik republike in čestital vsem nagrajencem. 

Priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost je najvišje državno priznanje v okviru nacionalnega programa kakovosti Republike Slovenije za dosežke na področju kakovosti proizvodov in storitev ter kakovosti poslovanja kot rezultata razvoja znanja in inovativnosti. Letos je priznanje za poslovno odličnost na področju inovativnosti prejelo podjetje Adria Mobil d.o.o.

Predsednik republike podelil priznanje Republike Slovenije za poslovno odličnost za leto 2016
Foto: Nebojša Tejić / STA