SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik republike Borut Pahor na zaključni prireditvi akcije "Junak Slovenije": "Pomembno je, da se kot družba zahvalimo ljudem, ki srčnost in predanost sočloveku postavljajo na prvo mesto"

Brdo pri Kranju, 6. 3. 2014 | sporočila za javnost, govori

Predsednik republike Borut Pahor se je danes udeležil zaključne prireditve »Junak Slovenije«, kjer je kot častni pokrovitelj akcije nagovoril zbrane in podelil nagrado zmagovalcu Andreju Kovaču, prometnemu policistu, ki je skočil v ledeno Dravo in iz nje rešil žensko. Pred pričetkom prireditve pa se je predsednik Pahor srečal tudi z reševalci, ki so pomagali pri odpravi posledic ledene ujme.

Predsednik republike na zaključni prireditvi akcije "Junak Slovenije"
Foto: Tamino Petelinšek / STA

Predsednik republike je v nagovoru čestital zmagovalcu prireditve in se vsem junakom zahvalil za njihova navdihujoča dejanja. Poudaril je, da imamo, kljub krizi ali pa prav zaradi nje, v družbi izjemne posameznike in kolektive, ki občutek ravnodušnosti ali obupa potiskajo na stran in v središče našega srca postavljajo pogum, upanje in vero. "Vsi današnji junaki so storili nekaj, kar jim ni bilo potrebno. To so storili zaradi nekega notranjega vzgiba. Pravilno je, da jih kot družba nagradimo in se jim za njihova dejanja zahvalimo," je dejal predsednik. "Pri ljudeh moramo vzgajati občutek, da naj vsak dan naredijo nekaj dobrega. Pogum, srčnost, solidarnost in predanost sočloveku moramo ceniti in negovati," je zaključil predsednik.

Že prejšnjo soboto pa se je predsednik republike skupaj s številnimi prostovoljci in finalisti akcije »Junak Slovenije« udeležil delovne brigade na območju gradu Snežnik. V okviru predsednikovega projekta delovnih brigad »SKUPAJ ZA SKUPNO« so v sistematično koordinirani akciji in pod nadzorom prostovoljnih gasilcev, prisotni prostovoljci pomagali pri čiščenju in odstranjevanju posledic nedavne vremenske katastrofe.