SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 
 

Predsednik Pahor na proslavi Občine Tišina ob 21. občinskem prazniku in 50. obletnici Nogometnega kluba Roma: “Danes je zame še posebej radosten dan. Praznujem sožitje.”

Vanča vas, 4. 9. 2021 | sporočila za javnost

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se je danes popoldan udeležil slovesnosti ob 21. prazniku Občine Tišina in 50-letnici delovanja Nogometnega kluba Roma.

“Živimo v posebnem času, ki je v osnovi naklonjen sožitju, solidarnosti, strpnosti. In živimo v skupnem evropskem domu, ki se trudi posebej varovati manjšine, nacionalne in druge; ki se posebej trudi varovati sleherno posebnost, ker ta bogati družbo,” je poudaril predsednik republike. “In zdaj sem v Tišini. V občini, ki lahko izkaže veliko mero rezultatov, ki so plod strpnega, spoštljivega obnašanja med ljudmi in zlasti z Romi, ki živijo tukaj. Mislim, da je to sijajno in je lahko vsepovsod po Sloveniji zgled, navdih za naše prihodnje življenje,” je dejal.

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor Nogometnemu klubu Roma vročil Zahvalo ob 50-letnici delovanja kluba, ki je edini romski nogometni klub v Sloveniji - za spodbujanje športa ter negovanje sožitja in sobivanja prebivalcev romskega naselja in lokalne skupnosti. V imenu kluba je Zahvalo prevzel gospod Zlatko Hahn, predsednik kluba.

Predsednik Pahor Športnemu društvu Roma vročil Zahvalo ob 50-letnici delovanja Nogometnega kluba Roma, edinega romskega nogometnega kluba v Sloveniji, za spodbujanje športa ter negovanje sožitja in sobivanja prebivalcev romskega naselja in lokalne skupnosti
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se bo jutri, v soboto, 4. septembra 2021, ob 17. uri udeležil slovesnosti ob 21. prazniku Občine Tišina in 50-letnici delovanja Nogometnega kluba Roma
Foto: Daniel Novakovič/STA