SI  EN  |  Dostopnost
PISAVA
VELIKE ČRKE male črke
VELIKOST ČRK
CTRL+ za povečavo
CTRL- za pomanjšavo
SHEMA
Kontrastna shema Običajna shema Ponastavi vse
 
 

Predsednik Pahor bo v počastitev dneva državnosti na dnevu odprtih vrat nagovoril državljanke in državljane, v Predsedniški palači na ogled razstava fotografij prelomnih dogodkov nastajanja slovenske države

Ljubljana, 25. 6. 2022 | napovednik

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo v počastitev državnega praznika, dneva državnosti, v soboto, 25. junija 2022, po vročitvi državnih odlikovanj v Veliki dvorani Predsedniške palače nagovoril državljanke in državljane. Kot običajno ob državnih praznikih bo v Predsedniški palači potekal dan odprtih vrat. Po nagovoru bo v počastitev praznika potekala krajša slovesnost.

Slovesnosti bo sledil ogled delovnih in protokolarnih prostorov predsednika republike pod strokovnim vodstvom uslužbencev Protokola Republike Slovenije. Obiskovalci so bodo lahko prostore ogledali tudi ob 13. uri. V počastitev državnega praznika bo pred Predsedniško palačo postrojena častna straža Garde Slovenske vojske med 9. in 21. uro.

Ob tokratnem dnevu državnosti bo v Predsedniški palači na ogled razstava fotografij prelomnih dogodkov nastajanja slovenske države, ki so pred 30 leti utirali pot ustanavljanju samostojne slovenske države, njene obrambe in njenemu mednarodnemu priznanju.

Razstavljene fotografije so bile prvič prikazane na šestnajstih slovesnostih, ki jih je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor za počastitev in ohranitev spomina na te dogodke pripravil ob njihovi 30. obletnici.

Razstavo si lahko ogledate 25. junija 2022, od 14. do 19. ure v Predsedniški palači.


Naslednji dan odprtih vrat bo potekal 17. avgusta na državni praznik združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.